ABA - Budućnost se vratila na čelo karavana

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.11.2015.
19:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaši podgoričke Budućnosti vratili su se na čelo tabele u regionalnoj ligi nakon devete ovosezonske pobede koju su ostvarili na gostovanju šampionu BiH u Laktašima.

aba-liga.com/Igokea/NenadVuruna
aba-liga.com/Igokea/NenadVuruna

Povezane vesti

Jedina utakmica 11. kola regionalne košarkaške lige koja je bila zakazana za nedelju odigrana je u Laktašima gde je aktuelni šampion Bosne i Hercegovine ugostio prošlosezonskog učesnika polufinala plej-ofa.

Budućnost Voli slavila je rezultatom 86:76 (21:19, 22:20, 22:14, 21:23) pa se nakon gostovanja Igokei vratila na lidersku poziciju ABA ligaškog karavana.

Gosti iz Podgorice strpljivo su išli ka svom devetom trijumfu u tekućoj sezoni ali se njihova pobeda nije dovodila u pitanje, posebno nakon sjajno odigrane treće deonice i prednosti od 12 poena razlike na ulasku u poslednju četvrtinu.

Pobednički sastav nastupio je u Laktašima sa skraćenim rosterom, pošto su sedmorica igrača iznela sav teret. Omar Kuk i Bojan Subotić bili su najefikasniji u ekipi Budućnosti. Amerikanac sa crnogorskim pasošem postigao je 22 poena, dok je Subotić meč završio sa 19 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Na drugoj strani istakli su se bivši košarkaši Crvene zvezde Ivan Radenović (16 pts, 4 sk) i Vuk Radivojević (14 pts, 9 sk, 4 as), a dobru partiju prikazao je Aleksandar Ćapin koji je ubacio 15 poena i ostvario 3 asistencije.

Crnogorski sastav nakon večerašnje pobede u Laktašima ostaje usamljen na čelu tabele sa skorom 9-2, dok Igokea pada na šesto mesto sa 5 pobeda i 6 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke