ABA - Budućnost protutnjala kroz Celje

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.10.2015.
19:28
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Budućnosti lako su izašli na kraj sa šampionom Slovenije u prvoj utakmici 5. kola ABA lige. Uz sjajne partije Aleksa Marića i Omara Kuka podgoričani su u Celju upisali četvrtu pobedu u regionalnom šampionatu.

abaliga.com/sentjur.net/JureGodler
abaliga.com/sentjur.net/JureGodler

Povezane vesti

Šampion Crne Gore lako je izašao na kraj sa novajlijom u ligi pošto je kao gost savladao Tajfun rezultatom 80:61 (17:17, 25:16, 16:12, 22:16) na startu 5. kola regionalnog takmičenja.

Samo u prvih deset minuta šampion Slovenije uspeo je da parira favorizovanom protivniku, a onda su Omar Kuk i Aleks Marić preuzeli stvari u svoje ruke i rešili pitanje pobednika.

Bivši centar Partizana Aleks Marić u igri je proveo 29 minuta a za to vreme je postigao 20 poena i ostvario deset skokova. Omar Kuk je uz 19 poena upisao 11 asistencija, dok Tadija Dragićević meč završio sa 12 poena i 6 asistencija.

Tomaž Bolčina bio je najefikasniji pojedinac u poraženom sastavu ali njegovih 16 poena i 5 skokova nisu bili dovoljni Tajfunu da izbegne ubedljiv poraz.

Podgoričanima je ovo četvrta pobeda u regionalnom takmičenju, dok Tajfun ima dva trijumfa i tri poraza.

Večeras se od 19.00 u Zagrebu u derbiju kola sastaju Cedevita i Crvena zvezda, a od 21.00 u slovenačkom okršaju igraju Krka i Olimpija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke