ABA - Budućnost lider bar do ponedeljka

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.11.2014.
21:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Budućnosti savladali su ljubljansku Olimpiju u okviru 9. kola ABA lige što im je omogućilo da bar do ponedeljka uveče preuzmu zvanje lidera regionalnog takmičenja.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Treća utakmica 9. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u Podgorici gde su snage odmerile dve ekipe koje svoje zemlje predstavljaju i u Evrokupu.

Budućnost je još jednom dokazala da je uz Zvezdu najkvalitetnija ekipa koja trenutno igra u regionalnoj ligi pa novi trijumf nad Olimpijom ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

Podgorički sastav slavio je rezultatom 76:61 (26:19, 17:17, 13:14, 20:11) čime je uknjižio osmi trijumf u sezoni i preskočio Zvezdu na vrhu tabele barem do ponedeljka uveče kada crveno-beli gostuju Cedeviti u derbiju kola.

Šampiona Crne Gore do osme pobede u ABA ligi vodili su Darko Planinić sa 14 i Suad Šehović sa 13 poena, dok je fantastični Omar Kuk pored 7 poena ostvario 10 asistencija.

Olimpija osim Omića (17 pts, 6 sk) i Marinovića (14 pts, 4 sk i 5 as) nije imala više raspoloženih igrača koji bi pomogli pomenutoj dvojici da "Zmajčeki" iznenade favorizovanog protivnika.

Budućnost će sa 17 bodova i skorom 8-1 ostati lider regionalne lige bar do ponedeljka uveče kada Cedevita dočekuje jedini nesavladani tim, ekipu Crvene zvezde Telekom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke