ABA - Bližimo se polovini prvenstva, evo kako izgleda tabela!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 28.11.2016.
19:46
Izvor: Sportske.net

Stanje na tabeli nakon 76 odigranih mečeva u regularnom toku regionalnog košarkaškog šampionata ukazuje na to da bismo u plej-ofu mogli da imamo jako interesantne parove premda je ostalo da se odigra još mnogo utakmica.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Ligaški deo sezone u regionalnom košarkaškom šampionatu ušao je u svoju drugu trećinu nakon što je kompletirano jedanaesto kolo, a vrlo brzo ćemo moći da konstatujemo da se nalazimo na polovini takmičenja.

Narednih mesec dana razervisano je za utakmice kojima će biti kompletirana prva polovina ligaškog dela sezone, ali već sada pogledom na tabelu možemo da naslutimo kako će se stvari razvijati u nastavku šampionata.

Crvena zvezda mt:s se kao aktuelni šampion izdvojila u odnosu na većinu klubova pošto ima svih jedanaest pobeda, a Budućnost već ima mali zaostatak usled "kiksa" u susretu sa "fenjerašem".

Partizan je nakon neočekivanog poraza Cedevite preuzeo treće mesto na tabeli sa skorom 8-3 i nema sumnje da će crno-beli do kraja šampionata dati sve od sebe da zauzmu drugo mesto ili da se zadrže na trećoj poziciji.

Kada bi ligaški deo sezone bio završen sada, u polufinalu plej-ofa "ukrstili" bi Crvena zvezda mt:s (1) i Cedevita (4), odnosno Budućnost VOLI (2) i Partizan NIS (3).

Prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa imaće ekipe koje budu zauzele prvo i drugo mesto na tabeli, a ne treba zaboraviti da se polufinala igraju na dve dobijene utakmice.

Situacija je takva da bi samo čudo moglo da promeni aktuelnu sliku na tabeli, premda se mora reći da i Cibona konkuriše za pozicije koje vode u plej-of, dok ostale ekipe niko ne smatra pretendentima za mesto u doigravanju.

Recimo da će poslednja četiri kola prve runde ligaškog dela sezone biti kompletirana do trećeg januara nakon čega ćemo imati prilike da još bolje sagledamo situaciju.


Kako se vama čini tabela posle 11 takmičarskih kola i koga očekujete u plej-ofu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr_znate_koji
Monday, 28.11.2016
22:20

Partizan moze samo da masta da zauzemo drugo mesto ili da ostane na trecem. Njih cekaju gostovanja Cedeviti u Podgorici gde su oni vec upisali poraze. Takodje, igraju jos jednom sa Zvezdom gde cemo ponovo da ih omlatimo a bice tu i jos neki njihov kiks. Najbolje sto mogu to je pozicija broj 4. a u tom slucaju ja im savetujem da se spuste dobrovoljno na poziciju 5.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
22:51

Mozes i ti dobrovoljno da se spustis...

avatar
Monday, 28.11.2016
23:37

komentar na nivou amebe koja prati kosarku iz Informera

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
21:56

Dusko Vujosevic je otkrio da je ona Kecmanova tuzba ipak bila mimo dogovora sa klubom i u tom smislu potpuno neplanirana i neprijatno iznenadjenje, a njegov sadasnji klub Limoz ove sezone nema najveci ili drugi najveci budzet u Francuskoj (prosle godine je imao najveci) nego budzet izmedju cetvrtog i sestog mesta. Ima preterivanja sa obe strane.

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 28.11.2016
22:12

Ima itekako ali cinjenica je da je on ocajan trener u stranim klubovima. Tamo ne moze da divlja na svoje igrace i da ih maltretira treninzima u 6 ujutro itd. Svasta je on mogao dok je bio u Partizanu ali to je svakako davalo rezultate , nema igraca koji kod njega nije napredovao. Nema boljeg trenera za Partizan ali zato ima bar 10 nasih trenera koji bi bili uspesniji i u Limozu i u Cska od njega.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
22:54

Posteno:-= Sta ces kad od stranih jezika zna samo italijanski, a to je jezik ljubavi i romanse, ne moze da se dere na njih u inostranstvu na tako melodicnom jeziku, a nije to to kad mu treba prevodilac:-D

avatar
jaaaaa
Monday, 28.11.2016
22:43

nijw izmedju cetvrtog i sestog vec treci po visini a ne kako on kaze medju najmanjima a sa takvim budzetom su 12.,a prosle sa najvecim nisu ni usli u plej of

avatar
Партизан Шампион
Monday, 28.11.2016
20:56

Partizan do plej ofa a tamo sta bude ,bude ,samo hrabro momci !

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 28.11.2016
20:49

Nece Zvezda imati poraza ove sezone

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
21:48

Slazem se, sigurno nece, nece ni sledece, a ni one tamo, ko zna sta ce biti za tri sezone, nije to malo vremena...

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 29.11.2016
07:32

Od vas nece sigurno

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 28.11.2016
22:09

imacemo bar 3 poraza , mozda i vise kad nas umor bude stigao u potpunosti.