ABA - Apić tragičar, "Panteri" ispustili pobedu u Zadru!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.09.2016.
22:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši FMP Železnika poraženi su u Zadru od strane istoimenog tima na startu nove sezone u regionalnoj ligi iako su na četiri sekunde pre kraja imali slobodna bacanja za trijumf.

aba-liga.com/kkzadar/ZvonkoKucelin
aba-liga.com/kkzadar/ZvonkoKucelin

Povezane vesti

Nakon večerašnjeg duela između Zadra i FMP-a u dvorani "Krešimir Ćosić" postalo je jasno da srpski predstavnici neće imati stoprocentan učinak u prvom kolu regionalne košarkaške lige.

Košarkaši FMP Železnika imali su šansu da dobiju Zadar na gostovanju pošto su na četiri sekunde pre kraja dobili dva slobodna bacanja koja Dragan Apić nije iskoristio pa je domaćin slavio rezultatom 78:76 (13:21, 18:14, 26:25, 21:16).

Gosti iz beogradskog predgrađa odigrali su odličnih trideset minuta, a potom je usledio pad u poslednjoj četvrtini koji je Zadar uz dosta muke uspeo da iskoristi i reši utakmicu u svoju korist.

Činilo se da je Zadar prelomio meč serijom 13:2 na startu poslednje četvrtine ali je Filip Čović vratio FMP u život serijom 5:0 na koju se nadovezao Žižić pa je gost uhvatio priključak na dva minuta pre kraja.

Usledila je prava drama u kojoj je FMP dobio šansu da upiše pobedu jer je na četiri sekunde pre kraja Dragan Apić poslat na liniju za slobodna bacanja pri rezultatu 77:76.

Košarkaš FMP-a promašio je oba bacanja a potom su domaći sa linije penala stigli do još jednog poena čime su stavili tačku na trijumf u uzbudljivom meču.

Partiju o kojoj će se pričati prikazao je Ivan Marinković, košarkaš Zadra, koji je postigao 32 poena (13/15 za dva) i tome dodao 8 skokova pa je meč završio sa 41 indeksiranim poenom.

Stefan Lazarević je bio najefikasniji igrač u ekipi Slobodana Klipe sa 15 poena, a tragičar Dragan Apić pratio ga je sa 13 poena i 3 skoka. Filip Čović je uprkos jako lošim procentima u šutu za tri meč završio sa 10 poena.

Narednu utakmicu FMP igra na domaćem terenu protiv Mega Leksa, dok Zadar ide u goste podgoričkoj Budućnosti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke