ЕВРОЛИГА!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.03.2015.
23:18
Izvor: Sportske.net

Učinak koji su srpski internacionalci ostvarili na mečevima 11. kola TOP 16 faze najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi učinio je da se Евролига piše ćirilicom.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Na veliku žalost navijača Crvene zvezde Telekom i svih ljubitelja košarke u Srbiji crveno-beli su u okviru 11. kola TOP 16 faze Evrolige izgubili od Barselone i tako izgubili realne šanse za plasman u 1/4 finale elitnog takmičenja.

Sa druge strane, navijači Crvene zvezde Telekom ali i svih drugih klubova u našoj zemlji mogu sa oduševljenjem i ponosom da konstatuju da su 11. kolo TOP 16 faze Evrolige u potpunosti obeležili srpski košarkaši.

Pogledate li statističke parametre među kojima i indeks korisnosti shvatićete da su četvorica srpskih košarkaša imali 30 ili više indeskiranih poena. Bogdan Bogdanović če u subotu zvanično biti imenovan za najkorisnijeg igrača 11. kola ali ćemo večeras krenuti redom, počevši od najdominantnijeg Srbina kojem je Bogdan "ukrao slavu".

Očekivano, radi se o Bobanu Marjanoviću koji je u porazu Crvene zvezde Telekom (73:77) ostvario dabl-dabl učinak od 23 poena (10/17 za dva), 11 skokova i 5 asistencija. Za 33 minuta na parketu Bobi je nanizao 35 indeksnih poena ali mu je titula najkorisnijeg igrača izmakla zbog činjenice da je njegov tim pretrpeo poraz.

Boban Marjanovic

Bivši košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović u petak je zablistao u dresu Fenerbahčea i odigrao verovatno najbolju utakmicu u Evroligi. Bogdan je u trijumfu Fenera nad Armanijem postigao 25 poena (5/6 za dva, 3/6 za tri), ostvario 4 skoka i dve asistencije što mu je donelo 32 indeskirana poena i titulu MVP-a 11. kola TOP 16 faze.

Bogdan Bogdanovic

Nemanja Bjelica nastavio je sa sjajnim partijama pa njegovi sjajni statistički parametri više nisu vest. Krilni centar Fenerbahčea u petak je postigao 13 poena (2/2 za dva, 1/2 za tri), upisao 9 skokova i 6 asistencija za okruglo 30 indeksiranih poena.

Bjelica

Trideset indeksiranih poena kao Nemanja Bjelica u 11. kolu TOP 16 faze ostavio je i Miloš Teodosić. Plejmejker CSKA proveo je 30 minuta na terenu u pobedi nad Unikahom i za to vreme postigao 25 poena (3/3 za dva, 5/7 za tri), ostvario 2 skoka i 6 asistencija.

Milos Teodosic

"Petorku" je kompletirao prvotimac Galatasaraja Zoran Erceg sa 16 indeksiranih poena u porazu viceprvaka Turske na gostovanju Albi. Krilni košarkaš Galate postigao je 16 poena (2/5 za dva, 2/5 za tri) i upisao 2 skoka, dovoljno da se nađe u probranom društvu srpskih internacionalaca.

Zoran Erceg

Dodajmo da Nenad Krstić nije nastupio za Efes u 11. kolu TOP 16 faze, Stefan Marković imao je 10 asistencija u porazu Unikahe a Vladimir Micov 12 poena i 5 skokova u porazu Galate.

Srbija

Kada se podvuče crta, slobodno možemo da kažemo da će selekor reprezentacije Srbije sa osmehom prostudirati učinak srpskih internacionalaca u 11. kolu TOP 16 faze Evrolige a mi samo možemo da kažemo - SVAKA ČAST SRBI!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke