Terzić za "Sportske": "Posle Pečnika, Katai i špic!"

Autor: Boris Jovanović
utorak 29.07.2014.
08:30
Izvor: Sportske.net

Sa našim saradnikom Zvezdan Terzić pričao o novoj Zvezdi, prelaznom roku, Lalatovićevim zahtevima kada su novi igrači u pitanju, ali i pojačanju koje je blizu redova šampiona. Zbog čega je strani trener bolji od stranog igrača?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Članovi najužeg rukovodstva Crvene zvezde Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza odmah po povratku iz Krškog posvetili su se gledanju prenosa polufinalne utakmice Evropskog prvenstva za omladince.

Nisu krili zadovoljstvo činjenicom da je Veljko Paunović ukazao poverenje velikom broju crveno-belih momaka. Predrag Rajković i Vukašin Jovanović našli su su startnoj postavi, a Mihajlo Ristić, Milan Jokić i Marko Grujić šansu su dobili u nastavku meča.

Međutim, čelnici srpskog šampiona propustili su skoro celo drugo poluvreme zbog jednog sastanka od izuzetne važnosti za ambicije kluba u novoj sezoni.

Pola sata bilo je dovoljno da se iskusni slovenački vezista Nejc Pečnik ubedi da još dve godine bude u klubu sa kojim je osvojio šampionsku titulu:

„Pečnik ostaje u Zvezdi. Dogovorili smo saradnju do 2016. godine", potvrdio je specijalno za Sportske, prvi operativac kluba sa Marakane Zvezdan Terzić neposredno pre početka prvog produžetka utakmice između Srbije i Portugala

"Izuzetno mi je drago što će Nejc biti i dalje deo našeg tima jer je prošle sezone po ocenama mnogih stručnjaka bio najbolji igrač Crvene zvezde“


Postoji li neka klauzula u novom ugovoru vezana za odlazak posle godinu dana?

„Pokazali smo maksimalno razumevanje jer se radi o korektnom momku. Čak je u jednom trenutku rekao da i pored toga što je uvek bio surovi profesionalac, prvi put u karijeri osetio da se emotivno vezao za neki klub. To mora da se poštuje. On ima već 28 godina i dogovor je da mu ne pravimo smetnje ukoliko iskrsne neka povoljna ponuda iz inostranstva“.

Da li se sa Pečnikom, Bosančićem i Avramovskim polako zatvara krug onih pojačanja na kojima je insistirao trener Lalatović da bi njegov tim uopšte bio konkurentan u borbi za titulu?

„Ma, pustite Lalatovića. Treneri ko treneri, samo kukaju i traže pojačanja. To su njihove dečije bolesti. Oni bi najviše voleli da imaju po 15 Mesija i Ronalda u ekipi. To je nemoguće, pogotovo u situaciji u kojoj se nalazi Zvezda. Ja sam još na promociji Nenada Lalatovića jasno i glasno rekao šta su klupski prioriteti. Pre svega rad na stabilizaciji i rešavanje krucijalnih problema. Za sada sve ide dobro. Izbegli smo suspenziju FIFA  i oduzimanje bodova, dobili uslovnu dozvolu od FSS za takmičenje u Superligi Srbije, sledeća stavka je deblokada računa i ispunjavanje obaveza koje imamo na osnovu odluka Arbitražne i Disciplinske komisije. Uporedo sa tim, radimo prelazni rok i ja sam prezadovoljan onim što je na tom planu urađeno“.

Čime ste to konkretno prezadovoljni?

„Pre svega činjenicom da smo oformili tim od mladih i talentovanih igrača koji imaju tržišnu vrednost. Zvezda jeste osvojila titulu prošle sezone, ali nije izbacila nijednog pojedinca koji bi mogao da bude interesantan velikim evropskim klubovima. Ovog leta smo se fokusirali na igrače koji predstavljaju budućnost kluba i srpskog fudbala. Videli ste protiv Krškog kakav je igrač Avramovski. Ubeđen sam da će se za njega uskoro svi otimati. To je dugoročan način razmišljanja. Kako da ne budemo ponosni dok gledamo ovo polufinale u Mađarskoj. Svi ti momci postepeno će dobijati šansu u prvom timu kroz prvenstvo i neko će je sigurno iskoristiti. Ne sme da nam se dogodi da igrač poput Luke Jovića ne odigra nijedan minut sve do poslednjeg kola“.
 
Da li to znači da Zvezda više neće juriti za pojačanjima u ovom prelaznom roku?

„Nećemo srljati. Videćemo koliko mogu tek oporavljeni Đorđe Rakić i fenomenalni Luka Jović. Ukoliko ne budu garancija za onih 30 golova Mrđe i Daude iz prošle sezone, onda ćemo potražiti nekog rasnog golgetera i to je sve“
 
Špic sa domaće ili međunarodne scene?

„Nisam za strance. Ne zato što sam ksenofob, već zato što oni ne razumeju veličinu kluba i trenutnu ekonomsku situaciju u kojoj se Srbija nalazi. Teško mogu da se uklope u naše standarde i našu platežnu moć. Nažalost, ne vidim ni u Srbiji dovoljno kvalitetnog napadača koji zaslužuje da bude u Zvezdi. Bio bih da najsrećniji da Luka Jović eksplodira i bude ta prevaga na vagu u borbi za šampionski trofej“.
   
Posle Miloša Bosančića, Zvezda ima nameru da „oživi“ još jednog nestašnog momka srpskog fudbala koji iz samo sebi znanih razloga još uvek nije potvrdio ogroman potencijal.
 
Koliko je Aleksandar Katai zaista blizu Marakane?

„Danas sam razgovarao sa direktorom Olimpijakosa i sve smo precizirali oko Kataija. Sutra (utorak) nas očekuje priča sa igračem. Mogu reći da smo završili 50 odsto posla oko njegovog transfera. Ja sam optimista, ali i u slučaju da se taj dolazak ne realizuje neće biti smak sveta. Zvezda ima dovoljno kvalitetne igrače na krilnim pozicijama, naročito posle dogovora sa Pečnikom. Svakako da bi Katai tu konkurenciju učinio paklenom“.
 
Ne volite strance na terenu, ali nemate ništa protiv stranca na klupi reprezentacije. Posle „Vašeg“ Klementea, sada je tu Advokat?

„To je stručnjak koji ima biografiju za svaki respekt. Svako ko tvrdi drugačije nije objektivan. Ja sam lično bio za Ljubišu Tumbakovića, ali su čelnici našeg saveza procenili da je stranac u ovom trenutku bolje rešenje. Sada je samo bitno da mu se pruži podrška“, rekao je noćas u Čatežu našem saradniku Nebojši Petroviću, Zvezdan Terzić, "alfa i omega" Crvene Zvezde.

Ne propustite