Skandiraju mu ime u Norveškoj, igrao je sa Etoom i Bendtnerom - Upoznajte Milana Jevtovića!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 17.07.2017.
19:25
Izvor: Sportske.net

Napadač iz Srbije se ove sezone nameće ozbiljno u najboljem klubu Norveške, a za naš portal je govorio o njegovom životu u toj zemlji, reprezentaciji, Superligi, Zvezdi, Partizanu, Borcu...

Facebook - Milan Jevtovic
Facebook - Milan Jevtovic

Povezane vesti

Šetajući po fudbalskoj karti Evrope, videćete da fudbaleri iz Srbije igraju u istočnoj Evropi, u ligama petice, na zapadu, u Turskoj, Grčkoj...

Ipak, retki su oni koje ćete sresti u Skandinaviji, a jedan od njih jeste Milan Jevtović, nekadašnji fudbaler Borca iz Čačka.

On danas nosi dres najslavnijeg kluba iz Norveške, ekipe koja se i ove godine bori za ulazak u Ligu šampiona - Rozenborga. Tu je na pozajmici iz Antalije, a u razgovoru za naš sajt je rekao da se odlično snašao u Norveškoj, iako nema mnogo sunarodnika.

"Kada sam prošle godine došao u Bodo Glimt, za 7-8 meseci sam sve video - kakve su ekipe, kakav se fudbal igra u Norveškoj, kakav stil gaje... Video sam da je Rozenborg najveći klub u državi, imao sam želju i cilj da igram dobro, a sada se sve isplatilo dolaskom u Rozenborg. Nakon polusezone u Bodo-Glimtu koju samo odigrao dobro, imao sam ponudu Rozenborga, Brondbija iz Danske, Antalije i jos par klubova. Odlučio sam, naravno sve u dogovoru sa mojim menadžerima, braćom Ivanom i Milanom Dudić, da pređem u Antaliju, jer su mnogo veći izazovi za mene u Turskoj", rekao nam je Milan.

Odlično je počeo, učio je od Samija Etoa u tom klubu, ali je nakon serije loših rezultata došao lošiji period za našeg napadača.

Eto je trostruki osvajač Lige šampiona, dva puta je sa Barsom podizao pehar namenjen najboljem timu Evrope, jednom sa Interom. Svakako da iskustvo koje je 24-godišnji Milan stekao u Antaliji bilo neprocenjivo za njegov nastavak karijere.

"Bilo je odlično u Antaliji, sve do 6. kola. Imali smo loše rezultate, došlo do promene trenera i od tada sam slabije bio u timu. Igrao sam i sa Samjuelom Etoom, pokazivao mi je razne kretnje na terenu, vežbali smo šuteve, mnogo sam naučio od njega", istakao je on.

Milan Jevtovic Samjuel Eto

Nakon epizode u Antaliji, usledila je pozajmica Rozenborgu, gde je konačno uspeo da dokaže svoj kvalitet jer je trenutno najbolji strelac ekipe i četvrti strelac šampionata Norveške.

"Dobio sam poziv od Rozenborga da dođem na pozajmicu 8 meseci, pristao sam odmah, jer sam znao o kakvom se klubu radi. Došao sam, uklopio sam se brzo u tim. Prva zvanična utakmica - Super kup, odmah gol i moj prvi trofej. Samo sedam dana nakon toga krenulo je i prvenstvo, na debi utakmici kod kuće sam postigao najlepsi gol kola, a navijači su mi od prvog dana skandirali ime "Milan, Milan"...  Sve to mi je dodatno dalo energiju, samopouzadnje da idem napred. Evo, sada smo na polovini prvenstva, prvi smo, nadam se da ćemo nastaviti dalje u istom ritmu. Nadam se da će i ove godine Rozenborg biti šampion, a nadam se da ću ostati i ja, pa da proslavimo zajedno titulu", rekao je Jevtović.

Njegov tim igra i kvalifikacije za Ligu šampiona, u prvom meču protiv irskog Dandalka ekipa iz Norveške je izborila 1:1 na strani, a revanš se igra u sredu.

"U sredu nam je već revanš utakmica drugog kola za Ligu šampiona, imamo dobar rezultat iz prve utakmice, igramo kod svoje kuće, napašćemo od prvog minuta, kako bismo osigurali prolaz u narednu rundu."

Ukoliko niste znali, on je često u napadačkoj liniji sa Niklasom Bendtnerom, nekadašnjim fudbalerom Arsenala i reprezentativcem Danske. Čuveni "Lord" je neko ko nikoga ne ostavlja ravnodušnim, što nam je Milan i potvrdio.

"Niklas Bendtner je izuzetan igrač i mnogo nam znači i to ne samo u igračkom smislu. Veoma je zabavan, šali se i na svoj i na tuđ račun. Ima čudan hobi, skuplja vina, njegova kolekcija broji i do 50 hiljada različitih vrsta vina. Takođe, ženski rod ga nikada ne ostavlja ravnodušnim", rekao je Milan uz osmeh.

U domaćem šampionatu, Jevtović je nosio dres Borca iz Čačka, tada je često pravio probleme odbranama Zvezde i Partizana, prisetite se samo utakmice Kupa Srbije kada je Borac slavio na našem najvećem stadionu sa 5:1.





Naš sagovornik je rekao da prati i dalje naš šampionat i da mu je drago što je Borac uspeo da opstane u Super ligi.

"Pratim našu ligu, drago mi je da je Borac izborio opstanak. Ušla je nova uprava u klub i nadam se da idu bolji dani za Borac. Prošle godine je Partizan zasluženo bio prvi i nije me začudila titula, ali mislim da će ove godine biti drugačije."

Inače, Milanov kum je Branko Jovičić, novo pojačanje Crvene zvezde.

"Ove godine je neizvesno, Zvezda se dobro pojačala, stigao je i moj kum Branko Jovičić i mislim da je blagi favorit za titulu. Igraće se do samog kraja. Sa kumom pričam svaki dan, prihvatili su ga odlično i navijači su ga već posle prve utakmice zavoleli", istakao je naš fudbaler.

Pitali smo ga i ko je najbolji fudbaler u ovom trenutku u našem šampionatu.

"Pošto je Partizan osvojio titulu, smatram da su najbolji Đurđević i Leonardo. Obojica su pokazali svoju klasu na terenu."

Jevtović prati sa velikom pažnjom i uspehe koje naša fudbalska reprezentacija postiže u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a rekao nam je da ga još uvek niko nije kontaktirao iz reprezentacije i da se nada da Slavoljub Muslin prati njegove igre u ekipi Rozenborga.

Milan Jevtovic

"Reprezentacija ide u Rusiju! Preporodila se dolaskom Muslina, ubeđen sam da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. Trenutno nisam u kontaktu sa čelnim ljudima iz saveza, ali se nadam da neko prati moje partije i da ću jednog dana obući dres naše reprezentacije, moje je da dajem sve od sebe na terenu za klub u kojem budem bio"
, rekao je on.

Za kraj, želeo je da se zahvali onima koji mu pružaju najveću podršku.

"Moja najveća podrška jeste moja porodica, supruga Ivana, sinovi Andrej i Matej, ali i najbolji drug Lazar Maksimović", završio je priču za naš portal Milan Jevtović.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Monday, 17.07.2017
23:04

Bravo decko i sto dalje od ove nazovi reprezentacije kumova i shuraka..cepaj u Norweskoj tamo ljudi cenr kvalitet i imaces mirnu glavu! Uzmi drzavljanstvo negde i budi kralj!

avatar
Борко Михајловић
Saturday, 10.02.2018
18:12

W, sh.. Je l imaš 12 godina?