Umro legendarni fudbaler subotičkog Spartaka

Autor: Beta Beta
petak 11.03.2016.
14:28
Izvor: Beta

Legendarni fudbaler Spartaka Antal Tapiška umro je u 88. godini, saopštio je danas subotilčki prvoligaš.

fkspartak.com
fkspartak.com

Povezane vesti

Tapiška je karijeru započeo tokom trogodišnjeg služenja vojnog roka, a igrao je za splitski Mornar i Naša krila, a proveo je jednu sezonu u Partizanu.

Posle toga se vratio u Suboticu i 1947. godine zaigrao za Spartak, u kome je proveo punih 14 godina. Za "golubove" je odigrao više od 500 utakmica i bio je jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Spartaka u tom periodu.

Subotičani su tokom pedesetih igrali u prvoj ligi SFRJ, koja je imala izmedju 12 i 14 klubova tada.

"Mojoj generaciji je pogon bilo veliko drugarstvo. Novca nije bilo, a svi smo dobili zaposlenje preko železnice, koja nam je tada bila sponzor", govorio je Tapiška u intervjuu za portal Gradsubotica iz 2013. godine.

Tapiška je igrao u odbrani i nosio je broj dva na ledjima. On je bio u generaciji Spartaka koja je odigrala neke od najčuvenijih mečeva u istoriji, medju kojima je i pobeda nad zagrebačkim Dinamom od 6:2 iz 1956. godine.

Od igračke karijere oprostio 1960. godine u oproštajnom meču između Spartaka i Dinama iz Drezdena. Posle toga, Tapiška je vodio timove Vinogradara i Zorke, ženski fudbalski klub, pionirsku školu, a zatim bio upravnik Gradskog stadiona.

Sahrana Antala Tapiške obaviće se se u subotu, 12. marta, na Bajskom groblju.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
(anti)talentovan lik
Friday, 11.03.2016
15:43

Sta je ovo danas, da nije Ramzi postigao het-trik na treningu? R.I.P.