'Jagoda', ŽIVIŠ!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.11.2017.
11:49
Izvor: Sportske.net

Tri godine proteklo je od momenta kada je majka ostala bez sina, sestra bez brata, tri godine proteklo je od svirepog ubistva Marka Ivkovića koji je životom platio ljubav i vernost prema crveno-belim bojama.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Veče koje je za navijače Crvene zvezde trebalo da protekne kao i mnoga druga tokom kojih je tim Dejana Radonjića vodio evroligaške bitke širom Evrope pretvorilo se u pakao, krvavi pir koji je životom platio Marko Ivković.

Na današnji dan navršilo se tri godine od evroligaškog okršaja Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom u okviru preliminarne runde takmičenja u Evroligi. Sećate li se utakmice, rezultata?

Čak i ako su vam ostala u sećanju dva produžetka, 213 postignutih poena ili neverovatna trojka sa pola terena Srbina iz redova turske ekipe, sigurni smo da ono što se dešavalo na parketu dvorane "Abdi Ipekči" nije ostavilo najjači utisak na vas.

Posle tri godine teško da bilo kog navijača Crvene zvezde boli taj istanbulski poraz, ali zato ponor koji ostaje u srcima svih nas zbog izgubljenog života mladića koji je pošao na košarkašku utakmicu nikada neće moći da bude zaboravljen.

Na današnji dan, 21. novembra 2014. godine u Istanbulu je svirepo ubijen Marko Ivković, navijač Crvene zvezde koji se našao u grupi "Delija" ispred dvorane "Abdi Ipekči" u momentu kada su napali turski huligani.

U prvom trenutku iz Istanbula je stigla vest da je došlo do obračuna navijača dva kluba, da ima povređenih, a onda je kao grom iz vedra neba srpski konzul u Istanbulu preneo da je Marko Ivković ubijen.

"Policija je htela da odbije navijače Zvezde suzavcem i dimom, a tada je usledio novi napad navijača Galatasaraja, Marko je bio na začelju kolone, povlačio se, nije učestvovao ni u kakvom nasilju" objašnjeno je dan kasnije.

Svirepo ubistvo ubodom nožem sa leđa izvršio je i za to delo pravnosnažno osuđen Kardi Aktaš, stariji navijač Galatasaraja koji će narednih 25 godina provesti iza rešetaka.

Čovek koji je života lišio Marka Ivkovića pred kojim su bile najbolje godine života osuđen je 19. oktobra 2015. godine, a tužilaštvo je odustalo od gonjenja onih koji su učestvovali u obračunu.

Ono što nas je sve duboko potreslo i što je Marka Ivkovića ubilo još mnogo puta nakon kobnog uboda nožem jeste odnos navijača Galatasaraja koji su zviždali minutu ćutanja, a šta tek reći za ponašanje na društvenim mrežama gde je slavljena smrt Marka Ivkovića.

Tri dana nakon ubistva Marko Ivković je sahranjen na Novom bežanijskom groblju, a na večni počinak su ga ispratili drugovi sa tribine i 3.000 drugih ljudi koji su pokazali saučešće u velikoj ljudskoj tragediji.

Svog jedinca majka je na večni počinak ispratila rečima koje i danas paraju srce 'Kako ću bez tebe, sine? Moj najmiliji, da li me sada čuješ? Sutra ću opet doći. Ništa ne brini, majka će tebe svaki dan obilaziti' i ostaju kao opomena da se ovakva tragedija nikada nikom više ne dogodi.

Životi svih nas nastavili su svojim tokom nakon tog 21. novembra ali bi bar na današnji dan trebalo da se setimo da je jedan mladi život ugašen samo zbog prevelike ljubavi prema crveno-belim bojama i da mu i ovom prilikom poručimo - ŽIVIŠ!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 21.11.2017
16:50

Autoru i sportskim.net svaka čast za tekst. Marko Ivkoviću Jagodo znaj da večno ŽIVIŠ u srcu svakog Delije ali i svakog iskrenog navijača bilo kog kluba.

avatar
Ša-la-la-la
Tuesday, 21.11.2017
14:07

Живиш Србине !!!

avatar
FanEngleskogfudbala
Tuesday, 21.11.2017
13:19

Nebeskim kopom pesma se ori,gore na nebu jos jedna baklja gori,vice sa neba nas drugar Jagoda,bori se Zvezdo ko nikada do sad!

avatar
Markо Đorđević
Monday, 21.11.2016
15:33

I na nebu tom na koje idem ja sija moja Zvezda Crvena ! Zivis Jagoda !

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 21.11.2016
13:09
avatar
Делија_момак
Saturday, 21.11.2015
02:06

Свака част спортске.нет! Најежио сам се читајући овај текст. Јагода никада неће бити заборављен и живеће вечно у нашим срцима!