Partizan - Kako upropastiti uspeh?

Autor: Boris Jovanović
petak 12.12.2014.
11:45
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su bili dominantni u ogromnom delu u prethodnih osam godina, uspeh nisu naplatili, ostali su u dugovima, sa razjedinjenom upravom. Zlatne koke su pokupili menadžeri, a iz začaranog kruga izlaska nema, ma ko da bude predsednik.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Neko bi trebalo da objasni kako je Partizan uspeo da dođe do ovako niskih grana. Za razliku od Zvezde, imali su tim, prodavali igrače, fabrika u "Zemunelu" je izbacila nekoliko bisera.

Organizaciono su bili jači i imali mnogo manje potresa nego komšije koje su radom i komičnim novim počecima dok se omča dugova zateže oko vrata, postale dijagnoza za neuspeh i životarenje od danas do sutra. Međutim, na kraju, kada su se otkrile brojke, jasno da je Partizan upropastio uspeh.

Pri tome ne mislimo na titule u domaćem fudbalu, one ne znače ništa, ni Zvezdi, ni Partizanu, već to što je klub ipak igrao u Evropi, za razliku od ostalih klubova u Srbiji, pa i na Balkanu. I nije samo služio kao Dinamo recimo za popunjavanje gol razlike, iako nije bilo ni nekih većih uspeha.

U svakom slučaju, neke stvari deluje kao fatamorgana. Godinama su ponavljali kako su najstabilnije srpsko preduzeće, a onda se otkrilo da igrače prodaju zbog dugova menadžerima u bescenje, setimo se Nastasića samo, ali i svih onih laži oko Lazara Markovića i o tome kako nije prodat Zahaviju.

Dugovi za porez, zaposlenima, igračima, podela navijača, sukobi i previranja u upravi su situaciju načinili mučnom. Legende su trošene kao vlažne maramice, niko nije bio dovoljno dobar, a na svaki pokušaj promene, ali i kritiku reagovalo se zamenom teza i pričama o zaveri.

Prihodi od marketinga su loši, poseta takođe, mada ni to ne bi napunilo kasu, jednostavno, sve što su igrači napravili na terenu, bilo je toga, obezvređeno je naknadnim potezima.

I sada dugovi, međusobne optužbe, čekanje da se proveri da li potencijalni predsednik ima podršku vlasti, Partizan je postao poligon političke i svake druge borbe, tu sporta i njegove izvorne funkcije nema.

Postavlja se pitanje zbog čega je Albert Nađ ćutao o ovim podacima ranije, pod uslovom da ih je znao? On jeste marginalizovan, ali ovo stanje nije od juče, godinama se radi loše.

Ma ko bude bio predsednik moraće da odmah uloži ogroman novac da sanira požar.

Postoji li neko takav?

Obavestite nas šta vam je Deda-Mraz ostavio ispod jelke...


Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 12.12.2014
12:55

Naravno da je lose stanje,bili smo organizovani,prodavali igrace za lepe pare,ali sada smo u dugovima,ubrzo velikim kao sto je komsinica,ovde trebaju ogromne pare i samo neko ko je lud za Partizanom kao sto sam ja i neki jos sa sajta bi dali,da imaju naravno,ne ocekujem nista bolje od ovoga ako dodje Jovicic,o Popovicu da ne pricam,msm da bi bilo malo bolje pod Nadjom i njegovom koalicijom...Ne daj se Partizane,izdrzi i ovu bitku i izadji jaci iz nje.Pravi Grobari su uz tebe!!!VOLIM PARTIZAN!!!