Deset stvari koje smo naučili iz "El Klasika"!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 26.10.2014.
10:27
Izvor: Sportske.net

Luis Enrike je uveo Barselonu u problem, neki Realovi igrači su potcenjeni, Kasiljas je klasa koja sumnja u sebe. Zbog čega Katalonci ne igraju u najboljem sastavu i šta se desilo Mesiju?

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

1. To što je Barsina odbrana ušla netaknuta u "El Klasiko" je više posledica rasporeda nego kvaliteta. Videlo se i protiv Reala da su boljke iz prošlih sezona ostale i da Pike nije lider. On će tek patiti zbog odlaska Pujola.

2. Luis Enrike je uveo izborima u timu Barselonu u poraz. Promešao je karte u najgore vreme, odlukom da Ćavi počne umesto Rakitića oslabio je vezni red, a Suareza ne treba komentarisati, nije mu bilo mesto na terenu od početka.

3. Real nije samo Kristijano Ronaldo, čini se da je njegova, pa i Bejlova zvezda prošle sezone oslepela javno mnjenje. Po ko zna koji put se pokazalo da je Karim Benzema najpotcenjeniji igrač na svetu, a sjajnu rolu imao je Isko, koji je, iako rezerva prošle sezone mnogo napredovao od dolaska iz Malage. Na defanzivu mislimo, to mu je najveća boljka.

4. Mesi je razočarao, ali u novoj raspodeli karti se nije snašao, ludost je dovoditi u pitanje njegovu klasu. Argentinac je bio neprimetan na derbiju i pravi tragičar, da je dao gol za 2:0, stvari bi verovatno bile drugačije na kraju. A ko zna, možda bi to samo maskiralo Barsine probleme.

5. U Barseloni ne igraju najbolji, i to će ostati tako sve dok Maskerano ne zauzme svoju prirodnu poziciju. U formaciji 4-3-3, sa vezistima koji defanzivno ne mogu da odgovore zahtevima protiv fizički jačih timova, Katalonci će imati problem i sa drugim ekipama, koje možda nisu kvalitetne kao Real.

6.U Kasiljasu je ostala klasa, doduše spregnuta stalnim sumnjama, dvogodišnjim sedenjem na klupi i zvižducima. On sigurno nije dobar kao u prošloj deceniji, ali je rođeni pobednik, nepravedno bi ga bilo gurati u stranu, jedan je od heroja derbija.

7. Primera nije najjača liga na svetu, ali "El Klasiko" je pokazao da mu nema ravnog. Brzina, neverovatan kvalitet ofanzivnih igrača i pulsirajući ritam u svakom trenutku pokazuju zbog čega je ovo najveći fudbalski događaj na svetu.

8. Vreme je da Barsa potraži desnog beka, to će biti problem zbog suspenzije. Danija Alveša stižu godine, Marselo je zemljaka lako probijao, naročito u drugom poluvremenu, a ni Matje se na drugom boku nije proslavio, mada je bilo za očekivati da on počne na štoperu, a Alba koji je brži kraj leve aut linije.

9. Ćavijev lament nad Realovim kontranapadom kao glavnim oružjem nije opravdan. Pre svega jer to kako se meč razvijao pokazuje da je Barselona bila u poziciji da čeka. Sa druge strane i pre onog Pikeovog nesrećnog penala, gol je visio u vazduhu, mada kako rekosmo, Katalonci su imali šanse da nokautiraju protivnika.

10. To nas dovodi do suštine, znalo se i pre meča, ovaj Real je bolji od Barselone, pogotovo jer je Luis Enrike izmešao mesta, otišao predaleko sa forsiranjem nespremnog Suareza i praktično svom tim oduzeo pobedu izborom igrača i formacije. Ništa naravno nije gotovo, kako sam trener Barselone reče, ovo je proces učenja, ali posle poraza, kredit je potrošen.

Da čujemo vas?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke