UEFA oduševljena - Pljušte pohvale na račun Srbije

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.02.2016.
15:37
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Unija evropskih fudbalskih federacija (UEFA) nahvalila je FS Srbije, grad Beograd i našu zemlju zbog onoga što je viđeno u "Beogradskoj Areni" tokom prvog dana Evropskog prvenstva u futsalu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Republika Srbija, grad Beograd i Fudbalski savez Srbije dobili su prve pohvale za organizaciju Evropskog prvenstva u futsalu, tačnije za ono što je uraćeno na otvaranju takmičenja.

Prve dve utakmice na šampionatu Evrope odigrane su u utorak, a prvom susretu na turniru prisustvovalo je 11.000 gledalaca čime je oboren rekord po posećenosti na premijernom meču svih Evropskih prvenstava!

Prethodni rekord držali su Hrvati jer je 2012. godine na premijernom meču Evropskog prvenstva između "Šahovničara" i selekcije Rumunije u Splitu zabeležena poseta od 8.000 ljubitelja futsala.

Zagreb još uvek drži rekord po najvećoj poseti na jednom meču Evropskog prvenstva jer je 2012. godine duel Hrvatske i Rusije pratilo 14.300 navijača što je naredni cilj koji bi Srbija trebalo da dostigne.

Ukoliko uslovi "Beogradske Arene" dozvole pomenuti rekord iz Zagreba, ali i onaj iz 1996. godine kada je finale Svetskog prvenstva između Brazila i Španije pratilo 15.500 navijača, trebalo bi da budu srušeni već 16. februara kada Srbija igra protiv selekcije Portugala.

Podsećamo da je reprezentacija Srbije na startu Evropskog prvenstva savladala Sloveniju rezultatom 5:1, a okršaj sa Portugalom je zakazan za 6. februar od 21 čas.

Ne propustite