SP - Srbija u trećoj kvalifikacionoj grupi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.07.2015.
17:11
Izvor: Sportske.net

Futsal reprezentacija Srbije u četvrtak je saznala ko će joj biti rivali na putu ka grupnoj fazi Svetskog prvenstva koje se naredne godine održava u Kolumbiji.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Žrebom u Nionu u četvrtak su određeni sastavi kvalifikacionih grupa za plasman na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kolumbiji.

Voljom žreba reprezentacija Srbije smeštena je u kvalifikacionu grupu 3 u kojoj se pored "Orlova" nalaze selekcije Rusije i Turske, a priključiće im se pobednik preliminarne grupe "F" (Finska, Bugarska i Švajcarska).

Domaćin mini turnira biće Turska od 10. do 13.decembra tekuće godine.

"Prvi favorit u grupi je Rusija, a nama ostaje da se borimo za drugo mesto, što je i objektivan cilj, jer smo sigurno bolji i od Turske i od selekcija koje bi došle iz preliminarne runde" rekao je selektor Aca Kovačević.

Plasman u baraž obezbediće po dve prvoplasirane reprezentacije iz sedam kvalifikacionih grupa što znači da će se na Svetsko prvenstvo na kraju plasirati sedam evropskih selekcija.

Podsetimo, Srbija je bila učesnik prethodnog Svetskog prvenstva na Tajlandu, kada je eliminisana u osmini finala od Argentina.

Ne propustite