Rusi bolji od "Orlova" - Put do Mundijala vodi preko Finske

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.12.2015.
19:29
Izvor: Sportske.net

Futsal reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pa će šansu za plasman u drugu rundu takmičenja tražiti u susretu sa Finskom.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Futsal reprezentativci Srbije poraženi su danas od Rusije rezultatom 2:1 (0:0) u okviru drugog kola prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Golove za reprezentaciju Rusije postigli su Eder Lima u 22. i Liskov u 32. minutu, dok je jedini pogodak za naš nacionalni tim dao reprezentativac Rusije Davidov koji je pogodio sopstvenu mrežu.

Reprezentacija Srbije dobro se držala u većem delu susreta protiv najvećeg favorita u grupi. Pored velike nadmoćnosti i pritiska fudbaleri Srbije su dugo pružali jak otpor sjajnim Rusima.

"Orlovi" su junački izdržali prvo poluvreme, koje je završeno nerešeno. U drugom delu susreta došao je do izražaja kvalitet ruskog nacionalnog tima i veliko majstorstvo njihovih pojedinaca.

Poraz koji su srpski reprezentativci doživeli u duelu sa Rusijom doveo je naš nacionalni tim u poziciju da se u poslednjem kolu bori za plasman u drugu rundu kvalifikacija.

Zahvaljujući pobedi nad Turskom u prvom kolu kvalifikacione grupe "3" Srbija će protiv Finske igrati za plasman u narednu fazu takmičenja. Taj meč na programu je 13. decembra.

Ne propustite