Pršić: "Pobedili bismo i da nije Simić dao gol"

Autor: Beta Beta
utorak 09.02.2016.
18:47
Izvor: Beta

Futsal reprezentativac Srbije Marko Pršić rekao je danas da je siguran da bi njegova ekipa savladala Ukrajinu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i da Miloš Simić nije postigao gol u poslednjoj sekundi utakmice.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

"I dalje mi je teško da opišem osećaj posle ovakvog uspeha. Polufinale, pred našom publikom i na način kakav se ne vidja u našem sportu, pogotkom tri stotinke pre kraja... Ne, to je jednostavno nemoguće dočarati rečima", rekao je Pršić dan posle plasmana u polufinale.

Srbija je u ponedeljak savladala Ukrajinu sa 2:1, golom Miloša Simića u poslednjoj sekundi i plasirala se u polufinale kontinentalnog šampionata, koji se održava u Beogradu.

Pršić je naveo da mu je posebno drago što je baš Simić rešio utakmicu.

"Zaslužio je to. I protiv Portugala je dao gol u poslednjem minutu, ali to je već stara priča. Ovo što je uradio protiv Ukrajine je mnogo značajnije, koncentracija i volej u poslednjoj sekundi, za sva vremena i televizijske špice", dodao je Pršić.

On je istakao da nijednog trenutka tokom utakmice nije pomislio na negativan rezultat.

"Videlo se da su oba tima želela da pobede do poslednjeg trenutka, da niko nije kalkulisao, nije čekao produžetke. U poslednjem minutu je bilo prilika na obe strane. Samo u poslednjih deset sekundi su bila dva pokušaja ka golu. Ukrajinci nisu pogodili, mi jesmo i izbegli smo produžetke. Mada, i da je došlo do toga siguran sam da bismo slomili njihov otpor, jer smo delovali za nijansu svežiji", naveo je Pršić.

Srbija će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju Rusija i Azerbejdžan.

"Verujem da će Rusi to da dobiju. Činjenica je da igraju loše i da se od njih očekivalo mnogo više, bez obzira na to što su osvojili prvo mesto u grupi C, ali tek sada slede prave utakmice za njih", kazao je Pršić.

Ne propustite