"Orlovi" u akciji već 2. januara

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.12.2014.
12:59
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Futsal reprezentativci Srbije okupiće se u SC FSS u Staroj Pazovi već drugog dana 2015. godine, pošto ih 5. i 6. januara očekuju prijateljske utakmice sa selekcijom Holandije.

ekonomac.com
ekonomac.com

Povezane vesti

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević saopštio je spisak igrača na koje računa za predstojeće prijateljske utakmice sa selekcijom Holandije.

Na spisku se nalaze četrnaestorica momaka koji će se 2. januara okupiti u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Golmani: Miodrag Aksentijević (Tulpar, Kazahstan), Aleksa Antonić (Kopernikus, Niš).

Igrači: Marko Perić (Real Rieti, Italija), Mladen Kocić (Nacional, Hrvatska), Stefan Rakić (Murter, Hrvatska), Ninoslav Aleksić, Danilo Kostić, Marko Pršić, Nikola Matijević, Miloš Simić, Miloš Stojković (Ekonomac, Kragujevac), Vladimir Milosavac (SAS, Zrenjanin), Aleksandar Živanović (Deus, Sremska Mitrovica), Dušan Milojević (Kalča, Niš).

"Nadam se da će se svi pozvani igrači odazvati, iako je termin nezgodan. Oslobodio sam obaveza Slobodana Rajčevića i Vladimira Lazića, jer su imali napornu sezonu u Azerbejdžanu, ali svi ostali su na spisku. Holandija je ozbiljan rival, koga smo u prošlosti često pobeđivali, ali napreduju iz godine u godinu. Biće nam veoma dobar test" rekao je Aca Kovačević.

Prijateljske utakmice sa Holandijom zakazane su za 5. i 6. januar od 20 časova a oba meča biće odigrana u Almereu.

"U 2015. godini očekuje nas dosta obaveza, među kojima će biti i kvalifikacije za Prvenstvo sveta 2016, a glavni cilj nam je da se dobro pripremimo za Prvenstvo Evrope u Beogradu, čiji ćemo domaćini biti u februaru 2016. godine" dodao je selektor Kovačević.

Gostovanje Holanđanima biće samo uvod u bogat program aktivnosti futsal reprezentacije za narednu godinu, pošto joj već u februaru u goste dolazi aktuelni šampion Evrope - Italija, koja će gostovati u Novom Sadu 10. februara i na Ubu dan kasnije.

Ne propustite