''Orlovi'', osvojite tu zlatnu bronzu! (18.30)

Autor: Milovan Longinov
subota 13.02.2016.
11:35
Izvor: Sportske.net

Naši momci će u borbi za bronzanu medalju morati da pobede selekciju Kazahstana, koja je u polufinalu izgubila od moćnih Španaca.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Pred ovaj meč, moramo podsetiti na činjenicu da je naša reprezentacija ostvarila ogroman uspeh samim plasmanom u polufinale. To pre svega možemo da kažemo zbog činjenice da je stanje u futsalu u našoj zemlji na najnižim mogućim granama.

Naime, naša selekcija se bori za medalju, a u Srbiji imamo samo jedan profesionalni klub i tek nešto više od 700 registrovanih igrača. Primera radi, aktuelni evropski prvak Italija ima preko 2.000 registrovanih klubova.

Tako da, naši momci danas imaju mnogo više motiva. Prvi je svakako mogućnost da se osvoji istorijska medalja na završnici evropskog šampionata, a drugi, ništa manje važan - da se probudi svest o realnom stanju u ovom sportu i da futsal dobije veću podršku, jer potencijala svakako ima za više.

Selektor Srbije Aca Kovačević smatra da je Kazahstan ekipa za respekt, ali da će njegovi igrači učiniti sve da pobede i osvoje medalju.

"Kazahstan je selekcija za svaki respekt, ključni igrač Leo neće igrati zbog kartona, dok im je kapiten povređen. Ipak to ništa ne mora da znači. Učinićemo sve da se bronzanom medaljom oprostimo od naše publike", rekao je Kovačević.

Naši futsaleri su definitivno zaslužili da dobiju ogromnu podršku sa tribina beogradske Arene. Publika neka da vetar u leđa našim momcima da zajedno ispišemo istoriju.

Akrenstijević, Momčilović, Perić, Živanović, Janjić, Lazić, Simić, Rakić, Radovanović, Milojević, Pršić, Kocić, Stojković i Rajčević su zaslužili jednaku podršku kao nedavno vaterpolisti.

''Orlovi'', srećno! Srbija je uz vas!

Ne propustite