Kovačević: "Ova publika je naša pobeda"

Autor: Beta Beta
subota 13.02.2016.
21:12
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević rekao je da je očekivao podvig protiv Kazahstana, ali da su njegovi igrači i pored današnjeg poraza napravili uspeh.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Očekivali smo da možemo da napravimo podvig, ali se to nije desilo. Momci su se borili, pokušali su, ali to je tako nažalost. Za mene je to što smo ušli u polufinale jednako kao da smo pobedili", rekao je Kovačević novinarima posle utakmice.

Srbija nije osvojila bronzanu medalju na šampionatu u Beogradu pošto je u borbi za treće mesto ubedljivo sa 5:2 poražena od Kazahstana.

"Ovo je stvarno veliki rezultat, za nas je uspeh plasman na bilo koje veliko takmičenje, a ući među četiri... Tu nije šampion Italija, pa Portugal. To govori da smo uradili veliku stvar", kazao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, na igru u borbi za bronzanu medalju uticala je teška utakmica protiv Rusije u polufinalu.

"Teška utakmica u polufinalu je napravila to da je bilo malo vremena da se oporavimo na pravi način, da budemo mnogo svežiji. Umor je jedan od razloga", naveo je srpski selektor.

Kako je rekao, njegov tim su u duelu sa Kazahstanom skupo koštale promašene šanse na početku utakmice, kao i lako primljena prva dva pogotka.

"Već na početku nismo iskoristili prilike, a primili smo dva gola koji ne smeju da se prime. Kada gubite od reprezentacije kakva je Kazahstan teško je vratiti se u igru. To je iscrpljujuća borba sa ekipom koja menja ritam, to rade možda i najbolje na svetu", rekao je Kovačević.

On je istakao da će reprezentacija Srbije u futsalu nastaviti da radi i da opravda pažnju koju je dobila od početka kontinentalnog šampionata.

"U futsalu se poslednjih 10 dana govori i priča mnogo. Napunili smo Arenu pet puta, mnogo dece je na tribinama, to je ogromna stvar koja je učinjena za ovaj sport, to je naša pobeda. Trudićemo se da opravdamo ukazanu pažnju. Nastavićemo da radimo i da se borimo", naveo je Kovačević.

Srbiju u martu i aprilu čekaju dueli sa Portugalom u baražu za Svetsko prvenstvo, koje će se u septembru održati u Kolumbiji.

Selektor Kazahstana Kakau čestitao je svojim igračima što su toj zemlji doneli prvu reprezentativnu medalju.

"Već devet godina radim u Kazahstanu, pet kao igrač i četiri kao trener. Osvojio sam dve medalje sa svojim klubom Kajratom, ali je danas najvažniji dan u mojoj karijeri. Odigrali smo izvanrednu utakmicu, sa sedam golova. Ako je neko sumnjao u Kazahstan, pokazali smo šta smo. Ponosan sam na svoje igrače, oni su heroji", rekao je Kakau.

Ne propustite