EP - Srbija cilja plasman u polufinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.08.2014.
10:12
Izvor: Sportske.net, Uefa.com

Nakon odsustva sa poslednjeg EP u futsalu selekciju Srbije očekuje godinu i po dana priprema za kontinentalni šampionat koji se 2016. godine održava u našoj zemlji. Selektor Aca Kovačević izneo je svoja očekivanja pred iskušenja koja slede.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Prvi put nakon osamostaljenja zemlje futsal reprezentacija Srbije propustila je jedno Evropsko prvenstvo ali neuspeh u kvalifikacijama za EURO 2014 nije razočarao čelnike Saveza i selektora Acu Kovačevića.

Udruženom snagama krenulo se u organizaciju sledećeg EP koje će biti održano u našoj zemlji a selektor Kovačević već je spremio plan priprema i postavio jasne ciljeve kako se ne bi ponovio neuspeh u plej-ofu kvalifikacija za prethodni šampionat.

"Srbija se nije kvalifikovala za prethodno EP ali ćemo za dve godine imati velike šanse za dobar rezultat imajući u vidu da smo domaćini prvenstva. Ukoliko se pripremimo kako želim, cilj je polufinale" rekao je Kovačević za sajt UEFA.

Selektor "Orlova" objasnio je kako ljudi u Srbiji vole futsal i kako će domaćinstvo na predstojećem EP biti velika prednost za našu reprezentaciju ali je dodao da kvalitet u ovom sportu igra presudnu ulogu.

"Domaćin šampionata uvek ima malo veću prednost u odnosu na ostale selekcije ali ukoliko nemate kvalitet ne možete ništa da postignete. Potreban vam je individualni kvalitet, jer to je način na koji naša reprezentacija igra, sa mnogo individualnih akcija. Ujedno, odbrana je veoma bitna stavka u našoj igri, igramo kompaktno i jako kada branimo svoj gol" objasnio je Kovačević.

Strateg futsal reprezentacije Srbije dodao je da se nada da će naša zemlja biti dobar domaćin najboljim evropskim selekcijama jer je gostoprimstvo i dobru organizaciju već pokazala kroz velika takmičenja održana u prestonici.

Žreb kvalifikacija za predstojeće EP biće održan 19. septembra u Nionu a reprezentacija Srbije spokojno može da ga isprati jer je kao domaćin turnira izborila direktno učešće na kontinentalnom šampionatu koji je na programu od 2. do 13. februara u Beogradu.

Ne propustite