Aca Kovačević: "Da oborimo rekord, da napravimo spektakl"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 15.03.2016.
18:27
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije 22. marta igra u Kombank areni protiv Portugalaca, velika prilika za obaranje rekorda po broju gledalaca.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije 22. marta kreće u veliku borbu za plasman na SP koje se igra naredne godine, a domaćin je u prvom meču baraža protiv Portugalije predvođene jednim od najboljih igrača sveta, Rikardinjom.

Aca Kovačević, selektor naše reprezentacije, pozvao je 16 igrača za ove dve utakmice, a pripreme su krenule danas. Na spisku su Aksentijević, Momčilović, Antonić, Perić, Rajčević, Kocić, Rakić, Simić, Stojković, Pršić, Lazić, Radovanović, Živanović, Milosavac, Ristić i Ranić.

"Od danas počinjemo pripreme za utakmicu sa Portugalijom i treniraćemo jednom dnevno na Banjici. Svi igrači dolaze iz punog takmičarskog pogona, jer su im prvenstva u toku. Mali problem je činjenica da nećemo od starta moći da računamo na sve igrače. Rajčević, Kocić, Rakić, Momčilović i Aksentijević imaju ligaške mečeve, pa će nam se priključiti u četvrtak. Analiziraćemo naše i utakmice protivnika, redovno ćemo držati i sastanke i potrudićemo se da se što bolje spremimo", rekao je selektor Aca Kovačević.

Veliko interesovanje vlada za ovu utakmicu, ulaznice su već puštene u prodaju, a svi se nadaju da će biti preko 15000 navijača.

"Važnost ovog meča za nas je ogromna, a jako je lepo što će se ova utakmica igrati u Kombank areni. To je mesto našeg najvećeg uspeha do sada, za tu dvoranu nas vežu zaista lepe uspomene. Voleli bismo da na tribinama bude preko 15.000 navijača, da oborimo rekord po broju gledalaca i napravimo još jedan spektakl koji će biti najbolja promocija futsala. Na krilima svega onog što smo uradili na Evropskom prvenstvu i igara koje smo pružili, očekujemo veliku posetu i značajnu podršku. Nadamo se da će nam publika pomoći da odigramo dobro i zabeležimo dobar rezultat", istakao je selektor.

Što se samih utakmica tiče, Kovačević prepušta ulogu favorita reprezentacije Portugalije.

"Portugalija je u svakom slučaju favorit u ovim baraž utakmicama. Za nas je važno da u prvom meču ostanemo neporaženi. Igrali smo dosta utakmica sa Portugalcima, mi smo trijumfovali u poslednjem odmeravanju snaga ali to ne mora ništa da znači. Svi naši duelu su bili veoma neizvesni, završavani su tesnim rezultatima, pa očekujem uzbudljive duele i ovog puta", rekao je on.

Ne propustite