Toni, plati 'tu siću' da te Bog ne kazni!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.03.2015.
10:07
Izvor: Sportske.net

Bivši napadač minhenskog Bajerna Luka Toni mogao bi da ostane kratak za gotovo dva miliona evra ukoliko na sudi izgubi spor koji će protiv njega pokrenuti predstavnici katoličke crkve iz Bavarske.

Beta/AP Photo/Felice Calabro'
Beta/AP Photo/Felice Calabro'

Povezane vesti

Veronin veteran Luka Toni nenadano bi mogao da upadne u ozbiljan finansijski problem ukoliko katolička crkva iz Bavarske dobije spor koji planira da pokrene protiv njega.

Prekaljeni napadač nastupao je za Bajern u periodu od 2007. do 2010. godine a u tom periodu bio je obavezan da plaća taksu katoličkoj crkvi u koju je bio upisan.

Italijan se po dolasku u klub izjasnio kao ateista ali je kasnije prihvatio taksu koju plaćaju katolici.

Kada se uzme u obzir da Nemačka katolička crkva od svoje pastve naplaćuje osam posto na bruto zaradu svakog pojedinca.

Suma sumarum, crkva je od Bajerna tražila da izmiri Tonijev dug a kako je klub odbio da to učini Italijan će verovatno morati na sud.

Italijanski mediji pišu da je Luka Toni dužan 1.5 miliona evra a kamata na pomenutu sumu iznosi 200.000 evra, zbog čega bi katolička crkva od napadača Verone mogla da naplati čitavih 1.700.000 evra.

Verovatno će postojati mogućnost nagodbe pa će Toni na kraju nekom vrstom donacije "okajati grhe" što nije nikakva novost kada je katolička crkva u pitanju pošto su oproštajnice grehova izum Vatikana.

Ne propustite