Svetske fudbalske zvezde u kampanji protiv ebole

Autor: Beta Beta
ponedeljak 17.11.2014.
19:04
Izvor: Beta

Fudbalske zvezde medju kojima su Kristijano Ronaldo, Nejmar, Didije Drogba i Filip Lam uključili su se u kampanju čiji je cilj da se javnost bolje upozna sa borbom protiv ebole, saopštila je danas Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Globalna multimedijalna kampanja koja je pokrenuta danas, nazvana je "11 protiv Ebole". Njen cilj je da što jednostavnije prenese "11 jednostavnih poruka koje su odabrali lekari i zdravstveni stručnjaci", medju kojima i iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Lekari su se obratili igračima nekih od najvećih evropskih klubova i udružili su se sa FIFA i CAF (Afrička fudbalska konfederacija) da bi pokrenuli kampanju čiji je slogan "Zajedno možemo pobediti Ebolu".

Fudbalske zvezde kroz video i audio poruke, reklamne panoe, plakate i na druge načine porčuju izmedju ostalog da treba "prijavljivati sumnjiva oboljenja" i "kuvati meso kako treba".

"Od životne važnosti je da ljudima pogodjenim epidemijom ebole prenesemo prave informacije. Podržite ovu kampanju i pomozite našoj braći i našim sestrama koji žive u oblastima koje su najviše pogodjene. Zajedno možemo da pobedimo ebolu", rekao je Nejmar u kampanji.

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je da popularnost fudbala pruža jedinstvenu platformu da se dopre do svih zajednica.

"Nadamo se da fudbal može da odigra svoju ulogu i da će kampanja protiv ebole koju donosi svet fudbala, može doneti prednost na terenu i pomoći onima koji žive u zajednicama pogodjenim tim virusom", rekao je Blater.


Ne propustite