"Posebni" usrećio teško bolesnog dečaka!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.10.2014.
10:29
Izvor: Sportske.net

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo mnogima se čini kao arogantan lik ali se u ovom vrhunskom fudbalskom treneru zapravo krije mnogo ljudskih kvaliteta koji ostaju u senci maske koju nosi kraj aut linije.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Priča o prepotentnom sportisti ili treneru tako je česta da ne treba ni navoditi primere. Kristijano Ronaldo neretno se nađe na udaru javnosti koja ga vidi kao "umišljenog" i "nalickanog" fudbalera a slične karakteristike kače se uz ime Žozea Murinja.

Ne možemo da kažemo da je "Posebni" cvećka jer često i "sam traži" da javnost ospe paljbu po njemu i prikači mu kakav negativan epitet.

Ipak, evidentno je da Murinjo u najvećem broju slučajeva ako ne i uvek to radi zarad "pozornice", zarad fudbalske igre u kojoj priznaje samo uspehe i perfektnost.

Scena kakva je viđena večeras pre početka susreta Liga Kupa između Šruzberija i Čelsija svedoči da se radi o čoveku od krvi i mesa.

Jedanaestogodišnji Lojd Barton više nije u prilici da trenira fudbal jer mu je dijagnostikovan tumor na mozgu u maju tekuće godine ali je iz invalidskih kolica uspeo da naslika portret Žozea Murinja koji je večeras doneo na stadion.

murinjo

"Posebni" je iskoristio priliku da portret potpiše i da dečaku teške dane u borbi sa opakom bolešću učini nešto vedrijim.

murinjo

Svaka čast, Žoze!

Ne propustite