Oslobođena tašta prvog čoveka F1

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.08.2016.
16:05
Izvor: Beta

Tašta prvog čoveka Formule jedan, Bernija Eklstona koja je pre deset dana oteta u Brazilu, oslobođena je bez plaćanja bilo kakvog otkupa, saopštila je lokalna policija.

Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Povezane vesti

Šezdesetsedmogodišnja Apresida Šunk, majka Eklstonove supruge Fabijane Flosi, oteta je iz svog doma u Sao Paulu.

Tražen je otkup od 36,5 miliona dolara, ali ništa nije plaćeno, prema predstavnici policije u Sao Paulu, Elizabeti Sato. Sato je rekla za Bi-Bi-Si (BBC) da je sprovedena velika policijska operacija da se oslobodi žrtva. Dva osumnjičena muškarca su uhapšena i niko nije povredjen.

Aparecida Šunk držana je u jednoj kući u Kotiji, predgradju Sao Paola u koju je policija upala i spasla je.

"Antiterorističko odelenje civilie policije oslobodilo je u nedelju uveče taštu Bernija Eklstona, ona je živa i zdrava. Dva muškarca uhapšena su na mestu gde je držana u gradu Kotiji", navela je policija države Sao Paulo u kratkom saopštenju.

Fabijana Flosi (38) upoznala je milijardera Ekelstona (85) kada je radila u organizaciji Velike nagrade Brazila u Sao Paulu, 2009, godine. Venčali su se 2012. u Švajcarskoj i žive u Londonu.

Brazilska televizija TV Globo prikazala je fotografije oslobodjene žene kako stiže u policijsku stanicu u Sao Paulu uz pratnju policije. Ona se poljubila sa rodjacima koji su je čekali ispred zgrade. U kratkoj izjavi pred policijom ona je pozvala drhtavim glasom lokalne delikvente da ne otimaju nikog u Sao Paulu jer će biti uhapšeni.

Portparol Eklstona u Londonu nije želeo da da bilo kakav komentar. Prema saznanju BBC-ija Eklston je želeo da dodje u Brazil da pomogne u potrazi i ponudio je uslugu privatne bezbednosne kompanije, ali mu je brazilska policija rekla da bi njegovo prisustvo bilo kontraproduktivno i savetovala njemu i njegovoj supruzi da ostanu u Britaniji.

Prema TV Globu osumnjičeni otmičari bili su u kontaktu sa porodicom, a nedeljnik Veha navodi da su tražili da im se u britanskim funtama isplati vrednost od 120 miliona reala (36 miliona dolara).

Dnevnik Estado de Sao Paulo potvrdio je da nije plaćen nikakav otkup.
 
Otmice radi dobijanja otkupa bile su česte krajem devedestih i početkom 2000. godina u Brazilu ali ih je manje otkad su formirana specijalna policijska odelenja za borbu protiv takvih kriminalnih dela.

Mnogi ljudi koji su otimani bili su rodjaci fudbalera, kao što je majka Robinja koja je oteta 2004. i držana 41 dan u predgradju Sao Paula. Ona je, navodno, oslobodjenja posle isplaćenog otkupa od 200.000 dolara, iako advokati fudbalera to nikad nisu potvrdili.

Ne propustite