Nema informacija o Odomovom zdravstvenom stanju

Autor: Beta Beta
petak 16.10.2015.
16:06
Izvor: Beta

I dalje bez pravih informacija...

BETA/AP Photo/David Becker
BETA/AP Photo/David Becker

Povezane vesti

Zvaničnih informacija o zdravstvenom stanju bivšeg NBA košarkaša Lamara Odoma i dalje nema, a do javnosti stižu samo procene i mišljenja nestručnih osoba, dok vlasti pokušavaju da rekonstruišu njegovo kretanje pre nego što je pronađen u nesvesnom stanju na podu jedne javne kuće.

Odomova baka Florens Odom odbila je rano jutros da komentariše neosnovana nagađanja da će njen unuk biti skinut sa aparata za održavanje u životu. Košarkašev otac Džo takođe je odbio da razgovara o zdravstvenom stanju njegovog sina, navodeći da su te informacije poverljive.

Mesni šerif i vlasnici javne kuće "Ranč ljubavi" objavili su da je Odomov slučaj retkost, a naveli su da je incident možda povezan sa drogama.

Bivši košarkaš je pronađen u sredu rano ujutru na podu javne kuće u nesvesnom stanju, dok su mu iz usta izlazile bele i crvene substance. Portparol "Ranča ljubavi" Ričard Hanter rekao je da je igrač disao normalno, ali da je delovalo da je u dubokom snu.

Lekari su pokušali da ga helikopterom prevezu do Las Vegasa, ali je bio previsok da stane u letelicu, tako da je prevezen automobilom više od 100 kilometara do gradske bolnice.

Bivša supruga, nekadašnji saigrači i mnoge druge javne ličnosti obišle su ga u bolnici, a vlasti su uzele uzorak krvi za toksikološku analizu, koja bi, međutim, mogla da potraje nekoliko nedelja.

Aktivista za ljudska prava Džesi Džekson rekao je u sredu da je Odom bolje i da reaguje na spoljne uticaje, ali su neki mediji nakon toga objavili nepotvrđene izveštaje iz bolnice da igrač ima 50 odsto šanse da preživi.

Odom je otišao na "Ranč ljubavi", što mu je bila prva poseta toj kući, platio je kreditnom karticom rezervaciju, a onda je pregovarao sa dvema ženama o nadoknadi. Prema zakonu Nevade, prostitutke same pregovaraju sa mušterijama oko usluga i plaćanja kao nezavisni izvođači radova. Vlasnik javne kuće dobija 50 odsto od te sume.

Odom je za najmanje četiri dana na ranču platio oko 75.000 dolara, ali je vlasnik Denis Hof rekao da je košarkaš planirao da ostane nedelju dana.

Odom je, prema navodima portparola, rekao bar jednoj ženi da je tog dana uzeo "malu količinu kokaina".

Portparol je rekao da je košarkaš znao da ta javna kuća ima stroge propise protiv narkotika, kao i da su svedoci videli da su jedine supstance koje je uzimao bile biljne kapsule za potenciju.

On nije isključio mogućnost da je Odom sam uzimao narkotike kada niko nije gledao, a potvrdio je i da je igrač pio alkohol iz bara javne kuće.

Odom je kupio preparate Riloud (Reload) i Libimaks plus (Libimax), koji se reklamiraju kao seksualni stimulanti, odnosno "biljna Vijagra". Američka Agencija za hranu i lekove (FDA) izdala je 2013. godine upozorenje protiv Rilouda zato što je u njemu pronašla sildenafil, aktivni sastojak Vijagre, leka koji se izdaje na recept. Taj dodatak može da izazove opasno nizak pritisak kod muškaraca koji uzimaju nitrate za visok pritisak ili holesterlol.

Odomova bivša supruga Kloi Kardašijan, koja je zvezda rijaliti serije, sukobila se sa Hofom oko medijske pažnje.

Predstavnici Kardašijanove tražili su od Hofa da prestane da komunicira s medijima, ali je vlasnik javne kuće rekao da mu smeta nedostatak komunikacije između nje i njega i odbacio je zahteve tima rijaliti zvezda da ona daje intervjue umesto njega.

Kloi Kardašijan se nije javno oglašavala.

"Znam šta se desilo. Ja sam taj koji štiti svoj posao i govori istinu o tome", rekao je Hof.

Ne propustite