Čojstvo ne poznaje granice - Novak ličnost godine u BiH!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.03.2015.
18:36
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta proglašen je za "Ličnost godine" u izboru bosanskohercegovačkog "Večernjeg lista" povodom doprinosa koji je dao u poplavama koje su minule godine pogodile region.

Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković imenovan je u petak uveče za "Ličnost godine" u Bosni i Hercegovini u izboru "Večernjeg lista".

"Prvi reket" sveta prepoznat je kao osoba koja je dala ogroman doprinos u prevazilaženju posledica razornih poplava koje su sredinom prošle godine pogodile region zbog čega mu je i dodeljeno pomenuto priznanje.

Kako nije bio u prilici da prisustvuje gala večeri u Mostaru Novak je putem video linka izrazio svoju zahvalnost.

"Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su mi ukazali čast i poverenje da dobijem ovo priznanje. Zahvalio bih se i žiriju što je glasao za mene" kazao je Đoković.

Pored Novaka Đokovića istu nagradu je poneo i hrvatski teniser Marin Čilić a Srbin je poručio da su oni kao uticajni sportisti uradili ono što bi svako drugi na njihovom mestu u datim okolnostima.

"Naš region pogodila je jedna od najtežih elementarnih katastrofa u poslednjih 150 godina. Kao neko ko ima uticaj u svetu sporta i medijima globalno sam pokušao da doprinesem skretanju pažnje na ono što se dogodilo. To je bio isključivo ljudski gest a siguran sam da bi ga učinio svako ko bi se našao u mojoj poziciji" dodao je Đoković.

Fondacija "Novak Đoković" obnovila je 9 predškolskih objekata u Srbiji, uputila novčanu pomoć UNICEF-u u Hrvatskoj, kao i 100.000 dolara UNICEF BiH za izgradnju dva predškolska objekta uništena tokom poplava.

Pored toga sam Novak Đoković dao je nemerljiv doprinos skretanjem pažnje na ono što se dogodilo u regionu pa je zahvaljujući njemu pomoć poplavljenima stigla sa različitih strana sveta.

Ne propustite