Zvezdo, Vošo videli ste noćas kako je lepo pobeđivati?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 18.08.2016.
11:20
Izvor: Sportske.net

Sad smo navučeni na uspehe, hoćemo još razloga za radovanje, Prvi čin pokušaja srpskih klubova da izbore jesen u Evropi!

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

Nema predaha, ovo su dani sporta i dani radosti.

Mnogi se pitaju kada će nam fudbal priuštiti radost kakvu nam ovih dana donose olimpijci u Riju?

Šansa je več večeras, srpski klubovi biju bitku za evropsku jesen. Crvena zvezda i Vojvodina će preko Italijana i Holanđana probati da se probiju u grupnu fazu LE što bi bio ogroman uspeh.

Beograđani večeras od 20:45 na "Mapeiju" u Sasuolu igraju prvi meč plej ofa, rival je šestoplasirani tim Serije A iz prošle sezone. Sasuolo debituje u Evropi, radi se o ekipi koja ne bez razloga pobrala mnogo simpatija odličnim igrama. Ali, crveno-beli imaju šansu, prva utakmica je možda i važnija, ne treba se zanositi da će Italijani biti impresionirani "Marakanom", pa je svaki rezultat osim poraza večeras za Zvezdu pravi uvod u revanš.

Ključ su bokovi, Sasuolo je i pored odlaska Vrsaljka tu najjači, a De Frančesko forsira 4-3-3 i od toga neće odstupiti. Matri neće biti u tinu, otišao je Sansone, ali su tu Mimo Berardi, prva zvezda tima i opasni Greg Defrel, Francuz koji će igrati u samom špicu. Treći član napada je Politano koji će dobiti šansu.

Božović će izgleda početi sa Poletanovićem umesto suspendovanog Kange, a šansu će uz Ruiza na drugom boku dobiti brzi Srnić pre Mučea. U odbrani će kraj leve strane umesto Ibanjeza koji je otišao u Tursku igrati Ristić, a Le Talek će u odbranu sa Fibelom.

Italijanski mediji ne pridaju veliku pažnju utaknmici, boje se "Delija", podsećaju na grozna dešavanja sa "Marasija", a u klubu se bave više pokušajem da dovedu Papua Gomeza iz Atalante nego Zvezdom, makar su takvi natpisi u novinama.

Meč u Italiji počinje u 20:45.

Vojvodina 45 minuta ranije dočekuje AZ Alkmar, traži prednost pred revanš. U pripremnom periodu Holanđani su bili mašina za golove, ali na startu holandskog šampionata ne blistaju. Ipak, radi se o dobrom timu, ostali su bez najboljeg strelca lige, Vinsenta Jansena, ali imaju i dalje dobar tim, sa nekoliko poznatih lica poput Rona Vlara, holandskog reprezentativca, Norvežanina Henriksena, odlično napadača Frajdeja, kao i Dos Santosa mladog holandskog reprezentativca.

Vojvodina će pokušati da ne primi gol, šansa postoji i u Holandiji, jer AZ nije neranjiv. Lalatović je bio optimista, Novosađani su ovog leta pokazali karakter pobedom u Minsku, dobro su startovali u šampionatu nema razloga da ne budu optimisti. Ovo je istorijska šansa da se konačno domognu grupne faze LE.

Napred Srbi, da nastavimo da se radujemo!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 18.08.2016
15:30

Čim je krenulo Srbiji na Olimpijadi logično je da večeras krene i Zvezdi.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 18.08.2016
14:16

Угледајте се на њих. Напред Звездо, напред Вошо!

avatar
ZubA
Thursday, 18.08.2016
13:11

Koliko je nas fudbal ocaj zivi, njihova sestoplasirana ekipa krece u kvalifikacije od 3-4 kola. Tuga.

avatar
Thursday, 18.08.2016
19:28

Italijani (osim Juventusa) isto kažu za svoj fudbal

avatar
ZubA
Thursday, 18.08.2016
22:40

Ocigledno nikada nisu gledali nas :D Inace bi shvatili gde su oni, a gde mi :D

avatar
Volem Vosu
Thursday, 18.08.2016
12:49

Ajde,dace Bog valjda. Hrabro i jedni i drugi!

avatar
Doktor Trax
Thursday, 18.08.2016
11:55

Samo nek ostave srce na terenu, nek i izgube ako treba ubedljivo al samo da vidimo kako grizu, prvenstveno mislim na Zvezdu jos je nisam video da grize ove kvalifikacije a znam da moze.veceras jako svi uz nase Crveno bele.