Zvezdo, oprez - U Lučanima nikad lako! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.08.2015.
11:27
Izvor: Sportske.net

Premijera reflektora, "tvrd" teren u Lučanima i pritisak uoči odlaska na pauzu... Ekipa Crvene zvezde biće na velikom iskušenju a cilj je peta vezana pobeda za mir u kući pred pauzu i "večiti derbi".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Večerašnji duel lučanske Mladosti i Crvene zvezde biće poseban po mnogo čemu pošto se radi o utakmici na kojoj će domaćin prvi put u klupskoj istoriji odigrati meč na svom terenu pod svetlošću reflektora.

Veštačko osvetljenje postavljeno je tokom leta pa će reflektori na stadionu kraj Bjelice doživeti premijeru baš tokom meča koji lučanska Mladost igra protiv lidera na tabeli i najtrofejnijeg kluba u Srbiji.

Za Zvezdu će utakmica u Lučanima imati poseban značaj jer bi pobedom nad ekipom Mladosti ekipa Miodraga Božovića otišla na pauzu u šampionatu sa najmanje četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca a čak pet u odnosu na Partizan koji ima i meč manje.

Tradicija kaže da crveno-belima nikada nije bilo lako u Lučanima jer su na poslednje tri utakmice ostvarili samo jedan trijumf a nikada u Dragačevu nisu uspevali da daju više od jednog gola.

Prošlosezonske utakmice u Lučanima navijači Crvene zvezde dobro se sećaju pošto je pobeda izgubljena usled očajne postavke igre u završnici kada je kompletan tim krenuo ka protivničkom golu kao da juri rezultat pa je domaćin preko kontre stigao do izjednačenja.



Ne treba zaboraviti ni podatak da je ekipa tokom nedelje ostala bez kapitena i prvog čuvara mreže što će se sigurno osetiti u prvom periodu, a tu je i efekat pauze koja nadolazi i činjenice da crveno-beli ne mogu da izgube lidersku poziciju sve i da izgube meč u Lučanima.

Miodrag Božović rekao je pred put u Lučane da je pred pauzu "glava uvek u koferima" što nikako ne odgovara timu koji će pokušati da veže petu uzastopnu pobedu protiv ekipe koja nema šta da izgubi a ima kvalitet da napravi velike probleme vicešampionu.

Utakmica će početi u 19 časova a evo i očekivanih sastava.

Mladost - Krznarić, Kitanovski, Golemić, Živanović, Lazevski, Šatara, Lepović, Mijić, Gavrić, S. Jovanović, L. Jovanović

Crvena zvezda
- Kahriman, Petković, Pavićević, Jovanović, Ristić, Donald, Grujić, Katai, Plavšić, Vieira, Sikimić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 30.08.2015
16:58

Zvezda je silno motivisana za ovu utakmicu, a s obzirom koliko je kvalitetnija od protivnika bilo bi pravo cudo da lagano ne dobije ovu utakmicu.

avatar
nikola_gunner
Sunday, 30.08.2015
12:34

Kakav oprez ima da im damo 4-5 golova

avatar
Mr.Clooney
Sunday, 30.08.2015
12:31

samo tvrdo .. do nova tri boda. stella rossa!

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 30.08.2015
12:05

Ovo su sigurna 3 boda lidera na tabeli

avatar
Amar Zo
Sunday, 30.08.2015
11:44

Daj bre Jovica