Zvezdo, baš ti ne ide sa stranim štoperima?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 23.09.2016.
08:55
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Šta se desilo i zbog čega je zakazao skauting?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Prvo Edson, pa Tomas Fibel.

Zvezda je dosta nade polagala u štopere, duga je bila potraga da se oformi iskusnija odbrana, ali su dva promašaja skupo koštala srpskog šampiona.

Edson je već prošlost, posle odlaska sa "Marakane" je i dalje bez kluba, a njegovim stopama bi mogao i Fibel. Njemu je pružena šansa, u ključnim utakmicama nije opravdao očekivanja, mada nije ni fer svaljivati svu krivicu za neuspeh u kvalifikacijama na njega.

No, izgubio je mesto u ekipi, Le Talek je prekomandovan na štopera, oporavio se Luković i podigrao formu, a Rendulić je u rotaciji. Tu za Fibela nema mesta, pa bi, kako piše "Sportski žurnal" mogao na zimu da potraži novi klub.

Sve je u njegovim rukama, Francuz iz Gvadalupe ima ugovor do leta 2018. Već ima dosta godina, mnogo je preturio preko glave, mogao bi eventualno da se vrati u Rusiju, mada ni tamo nije više "El Dorado" kao nekada, zbog nedostatka novca i manjih ulaganja.

Zvezda je promašila dva puta, dovela igrače koji se ne uklapaju u sistem, i te greške je skupo platila.

Sigurno je da na zimu neće tražiti novo rešenje, a videćemo šta će se desiti sa Fibelom jer je sada u poziciji skupe rezerve, a to klubu nikako ne odgovara...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 23.09.2016
17:13

I dodjosmo na moje od pre dva meseca... zasto sam bre uvek u pravu...

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Friday, 23.09.2016
16:09

Ja ne smatram da je Fibel los,samo ispada zato sto je spor.Da igra sa nekim brzim stoperom a ne sa Lukovicem i Rendulicem koji su jos sporiji.Recimo da igra sa Marasem iz Rada to bi bio dobar tandem.Uprava nije uradila ni jedan dobar potez u prelaznom roku.Kako da ocekuju da udjemo u evropsko takmicenje kad je dovela losa pojacanja i prodala najbolje.Cak i kad su ispali su napravili gresku,nisu prodali Ristica za 2 miliona i procente od narednog transfera i sad ga forsiraju na levom beku,a decko jednostavno nije za odbranu,trebalo bi da igra u veznom redu na levom krilu.U naslovu pise da nam ne ide sa stoperima,pa da kazem da ove godine ne ide ni sa jednim pojacanjem a ne samo sa stoperima,dok smo prosle godine doveli prava pojacanja sem Edsona.

avatar
MikiTheLegend
Friday, 23.09.2016
18:44

Po meni Ruiz nije los i mislim da ce se ispostaviti kao pojacanje, uostalom i mlad je pa ce napredovati, Kanga mislim da bi jos mogao da se dokaze, ali Muce i Fibel su katastrofa i mislim da se njih treba sto pre otarasati pa bar da guramo nase igrace a mislim i da je Le Talek zreo za odlazak...

avatar
MikiTheLegend
Friday, 23.09.2016
14:42

Ja mislim da nije problem u Fibelu, cak mislim i da je decko kvalitetan igrac ali on ima preko 30 godina i u celoj karijeri nije igrao za ofanzivan klub, a izmedju ostalog uopste nema ono sto je Zvezdi potrebno. Zvezdi je potreban pre svega brz stoper, a visina nije prioritet, a mi smo doveli Fibela kome je najveca slabost brzina kao i Lukovicu i Rendulicu a igramo sa zadnjom linijom na 30-40 metara od gola... Da mi igramo neki bunker ili tako nesto Fibel bi bio odlican jer ima snagu i visinu ali od njega ocekivati da stize protivnicka krila i napadace u sprintu od 30 metara nije realno...

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 23.09.2016
15:27

Имали смо брзог штопера у Планићу али није нам ваљао.

avatar
MikiTheLegend
Friday, 23.09.2016
18:25

Pa nije ni dobio priliku

avatar
Friday, 23.09.2016
16:12

Pa što se nije pokazao protiv Ludogoreca i Sasuola, tu smo se dosta branili.

avatar
ZubA
Friday, 23.09.2016
13:57

Ja cu opet reci da je Savo izmislio odbranu za ove sada, a covek ima 35 ako se ne varam.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Friday, 23.09.2016
13:41

Po komentarima se samo pokazalo koliko smo nezahvalni ali sva sreca pa njih ne zanimaju ovi komentari,koga vi terate Boze,Boze do juce smo bili treci ali ste previse nezahvalni,igrali Guma i ostali vrsni fudbaleri,sad ce neko reci sa ovom ekipom bi svako uzeo titulu,da ali oni su stvorili tu ekipu samo napred Grofe!!!

avatar
MikiTheLegend
Friday, 23.09.2016
18:41

Ja samo dosada podrzavao Grofa i i sada ga podrzavam ali treba biti realan i reci da on ima uslove kakve nije ima nijedan zvezdin trener u zadnjih 10-15 godina ako ne i vise i cak nisu problem ni rezultati vec igra, mi smo od Ludogoreca ispali zbog amaterskih gresaka kakve ne sme da pravi profesionalna ekipa, a protiv Sasuola nije problem ispadanje protiv objektivno bolje ekipe vec sramna igra i ponizavanje gde mi mozemo da budemo presrecni sa 1-1 a i sa onih 3-0 jer je Sasuolo u obe utakmice zasluzio mnogo vise. I sada dolazimo i do meca sa Partizanom gde smo opet u potpunosti nadigrani, imali smo jednu eventualno dve sanse na mecu... I sad kada ti pogledas Zvezdu u Evropi i timove koji su nas izbacili pa i rezultate sa kojima smo ispali to deluje ok i realno ali je igra bila sramna pogotovo za ove uslove koje ima danasnja Zvezda i Bozovic, pa uporedi ovu Zvezdu i Zvezdu koja je igrala protiv Bordoa, ako nisu danasnji igraci duplo bolji onda su duplo placeniji a razlika u klasi se videla i onda i sada samo sto smo onda igrali borbenije pa cak i bolje nego sto realno mozemo...

avatar
Jedan jedini
Friday, 23.09.2016
20:02

prevedi nam 😂😂😂😂😂😂😂

avatar
CZYNWA
Friday, 23.09.2016
12:23

Ako necega ima u ovoj nasoj ligi, onda ima stopera. Prosle sezone su tu bili: Rosic, Pankov, Sedlar, Lutovac, Crnomarkovic, nasi Stojanovic i Micel... A Grofu i Terzi ni jedan nije valjo, pa doveli tri puta gore. Zvezda je u ligi MORALA dati sansu Stojanovicu i Micelu, ali Grof samo gura mlade igrace u drugi plan, ispred Plavsica igra Mucenik, ispred Babunskog Kanga, ispred Milosevica Andjelkovic, ispred Ilica Sikimic... Zasto je doveden Adam Micel ? Ugovor na godinu dana (sa opcijom produzetka), a poslan na pozajmicu u drugu ligu. Odgovor je jasan, da bi se Terza ugradio, a koliko vidim ni Grof nije naivan. Samo se nadam da cu im sto prije vidit ledja, LALATE VRATI SE !

avatar
jv
Friday, 23.09.2016
12:22

Fibel je dosao da se gospoda ugrade, jer se to ne moze na nasoj deci. Stojanovic je bolji za klasu, a jos je decak! Lukovic, Fibel i Rendulic su tu zbog licnih interesa, oni ne mogu biti starteri ni u drugoj ligi. O Bozovicu ne zelim ni da pisem, svakom normalnom je jasno da on nema pojma. Nama trebaju trener i ceo sportski sektor, kao i forsiranje mladjih (Stojanovic, Manojlovic, Adzic, Ilic, Racic, Ristic, Milosevic, Plavsic, Joveljic, Avramovski, Vucicevic) , moramo otkupiti Poletanovica, i vratiti Srnica u prvih 11. Kanga, Donald, Le Talek i Viera su zadovoljili od stranaca, dati Ruizu sansu do zime, a sve ostale igrace prodati ili pokloniti.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 23.09.2016
11:47

Божја казна што не пружамо шансу штоперима из наше школе фудбала.

avatar
Nikola Nikolic
Friday, 23.09.2016
12:16

Mojne da se brines, uzece Terza iz OFK-e nekog talentovanog klinca. Posto nas je unistio ostalo mu je samo da pokupi talente koje zvezda nikad nije imala

avatar
Anderton
Friday, 23.09.2016
11:31

CZ mora pod hitno da nađe jednog, a možda i 2 štopera, nije samo Fibel, ni ostali nisu ništa bolji, to može proći u Milanovcu ili Lučanima, dalje veoma teško.

avatar
Friday, 23.09.2016
11:11

Bozovic je prevara od trenera. To mi je bilo kristalno jasno u dvomecima sa Ludogorecom gde je u oba meca promasio taktiku a igrace za koje je tvrdio da ce dolaskom u Zvezdu podici nivo igre pokazalo se koliko vrede.

avatar
ZvezdinaZvezda
Friday, 23.09.2016
11:47

Podigao je on kvalitet, ali svog licnog budzeta...

avatar
Friday, 23.09.2016
11:02

to je nas skauting exexex :D

avatar
sashki
Friday, 23.09.2016
10:48

Nama company vidic ferdinard nebi pomogli sa grofovom taktikom. Nema tu los stoper. Svi su loši kad treba da trce nazad 30 metara. Onaj edson igrao za prvaka brazila tolike godine a nama ne valja. Grof je jedini krivac za stopere zbog nacina koji igra. Nije nasa liga u top 5 u evropi. Nego medju najgorima a primamo golove svaku utakmicu. Nemoguće je da igraci koji su u pelenama prevazišli nasu ligu da igraju toliko lose. Znaci ok da ne valja 1 ili 2 al kad ne valja treci cetvrti peti... e onda nije do stopera vec do trenera

avatar
Capitano
Friday, 23.09.2016
10:45

Jeste da se i Fibel nije pokazao za sada, ali meni je daleko bolji od Edsona i msm da mu treba dati sansu opet.

avatar
darkost
Friday, 23.09.2016
10:32

Nezna se ko je veći promašaj Mouche ili Phibel.Vode mrtvu trku.

avatar
CZYNWA
Friday, 23.09.2016
12:15

Nije Muceniku Fibel ni blizu, on je bez konkurencije.

avatar
сочинитељ
Friday, 23.09.2016
09:56

скаутинг не постоји већ менаџери и јутјуб

avatar
Вучко
Friday, 23.09.2016
09:42

Bolje ono Moucea da oteraju nego ovog, ustvari moze obe ovo bih ja bolje odigrao od njih.

avatar
ADVOKAT
Friday, 23.09.2016
09:19

O kom skautingu pricate, njega je doveo Halid Muslimovic(Donald)! Mislim on je reko jednom sportskom direktoru koji se razume u fudbal :) dovedite Fibela :) Ovaj doveo :) Kakav skauting?

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 23.09.2016
10:11

Prati se Andjus, vidim:-D

avatar
MarkoSi
Friday, 23.09.2016
10:55

Budimo realni, Fibel je za razliku od Edsona bar nešto pokazao. Možda mu je potrebno više vremena da se prilagodi, ali to ne opravdava sportski sektor jer je stara priča da stranac mora biti za klasu bolji od domaćih igrača (mada je u Srbiji obrnuto pravilo - mora biti za klasu lošiji). O Zvezdinom skautingu govori činjenica da je Rosić godinama igrao u našoj prvoj ligi bez da su ga primetili. Onda je otišao letos u Bragu, a sada je na skeneru Intera!? On međutim nije jedini. Voleo bih da mi Božović, Raosavljević i Terzić lepo objasne, kako bi to Zvezda bila na gubitku da je od početka sezone forsiran Stojanović? On bi kao odigrao lošije od Fibela, Lukovića, Le Taleka i Rendulića? Da li može više da se ispada od onoga što su oni ispadali protiv Ludogovreca? Da li može manje da se bude na mestu nego u derbiju kada smo primili gol koji nas je koštao poraza? Da li može da se ispadne smešniji nego protiv Sasuola u Italiji? Vraćajte dečka sa pozajmice kao što je vraćen Manojlović i pustite ga da igra!!! Lošiji od ovih arlekina ne može da bude.