Zvezdini klinci odlični u Milanu uz podršku Dekija Stankovića, dobili pohvale iz Intera

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.04.2017.
13:09
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda danas se na svom zvaničnom sajtu pohvalila uspešnim nastupom svojih mlađih kategorija, konkretno generacije 2006, koja je osvojila treće mesto na turniru u Milanu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ovaj rezultat je utoliko značajniji ako se ima u vdu da je Crvena zvezda učestvovala u konkurenciji 16 ekipa, čiji su igrači bili godinu dana dana stariji.

Veliku podršku crveno-belima pružio je naš proslavljeni fudbaler i nekadašnji as Zvezde Dejan Stanković, koji je i finansijskim sredstvima pomogao da ''neki novi klinci'' sa Marakane uopšte i zaigraju na ovom turniru.

Na tome mu je u izjavi za klupski sajt zahvalio i njegov imenjak i prezimenjak Dejan Stanković, član Omladinske komisije kluba, koji je bio vođa puta Crvene zvezde.

''Turnir je bio odlično organizovan, imali smo maksimalnu pomoć domaćina i odličnu komunikaciju sa svim relevantnim osobama turnira. Fer-plej je bio na visokom nivou, a akcenat je stavljen na druženje same dece. Odigrali smo pet utakmica u tri dana i pobedili na četiri meča, a u polufinalu smo zaustavljeni.

Posebne pohvale smo dobili od stručnog štaba Intera iz Milana i Akademije Internacionale, koji su vrlo pažljivo pratili sve naše utakmice. Među ključnim organizatorima ovog prestižnog turnira bio je i naš bivši fudbaler Dejan Stanković – bez čije materijalne pomoći naša ekipa ne bi ni otputovala u Milano.

Na kraju turnira, nakon osvojenog trećeg mesta, svim igračima FK Crvene zvezde naš bivši as i njegova supruga Ana su poklonili po jednu trenerku FK Inter. Nadamo se da će organizator turnira pozvati naš klub i sledeće godine'',
izjavio je Stanković.

I trener ove ekipe Marko Milić posebno ističe pohvale koje je Zvezda dobila iz Intera.

''Naši dečaci su sjajno reprezentovali svoj klub i zemlju. Prezadovoljan sam odnosom igrača na terenu i van njega. I pored poraza u polufinalu deca su pokazala karakter i psihički se podigla u pobedi za treće mesto.

Svaka utakmica nam je praćena od strane grupe trenera iz Akademije Intera i iskreno su bili iznenađeni nivoom tehničko-taktičke obučenosti generacije 2006.

Lično smatram da su dečaci ispunili većinu mojih zahteva i uz dobar rad u narednom periodu sigurno možemo očekivati igrače koji će biti na dobrom putu da zaigraju i za prvi tim Crvene zvezde. Okrećemo se daljem trenažnom radu na obuci dece i pripremi za nove turnire u Srbiji i inostranstvu'',
izjavio je Milić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Thursday, 20.04.2017
15:53

Xaxa kopija onoga sto partizan radi godinama sa mladjima....ne znam da li su i drugi bas svi bili 2005 jer godinu dana je jakooo puno u tom uzrastu i ko je učestovao na turniru bi bilo lepo reci

avatar
Thursday, 20.04.2017
14:15

Svaka cast klinci. U ovom uzrastu igrati protiv godinu dana starijih klinaca, je veliki hendikep. Hvala Deki legendo