Zvezdina rutina - Milić i Boaći za nova tri boda!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.09.2017.
18:51
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije upisao je nova tri boda u Super ligi, pošto je u odloženom meču 6. kola savladao čačanski Borac.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde preuzeli su lidersku poziciju na tabeli uoči derbija sa Vojvodinom, pošto su u odloženom meču 6. kola Super lige lako izašli na kraj sa Borcem u Čačku.

Ekipa Vladana Milojevića slavila je rezultatom 2:0 (1:0) zahvaljujući golovima Nemanje Milića i Ričmonda Boaćija.

Crveno-beli su otputovali u Čačak bez šestorice standardnih prvotimaca a to je uslovilo velike promene u startnoj postavi.

Uprkos brojnim rotacijama u startnoj postavi Zvezdina ekipa je uspela da demonstrira kvalitet i samo zbog nedostatka koncentracije i sreće gosti već posle prvog dela nisu imali barem tri gola prednosti.

Prvu priliku na utakmici imao je Nenad Milijaš u 11. minutu posle prekida sa desne strane. Kapiten crveno-belih tukao je direktno u okvir gola ali je Vladimir Bajić suprotnom rukom zaustavio njegov udarac.

Na sledeću šansu Zvezda je čekala tri minuta. Prodor po levoj strani završio je centaršutem pa udracem Nemanje Milića koji iz dobre pozicije šutira tik pored desne stative.

Do isteka pola časa igre Zvezda je uputila još tri udarca koji su završili van okvira gola, a najbolja prilika svakako je bila ona u kojoj se našao Aleksandar Pešić koji je sa ivice peterca šutirao pored gola.

Kada već nije mogla na lakši Zvezda je do prednosti stigla na nešto teži način i zahvaljujući lucidnosti Nemanje Milića koji je iznenadio protivničkog čuvara mreže.

Krilni napadač Crvene zvezde dobio je pas od Ričmonda Boaćija i snažno tukao u bliži golmanov ugao što se pokazalo kao dobro rešenje pošto je lopta završila u mreži. Milić je goste doveo u prednost u 35. minutu.

Do kraja prvog dela igre Zvezda je preko Ričmonda Boaćija imala još jednu sjajnu priliku ali je reprezentativac Gane iz slične pozicije kao i Pešić šutirao pored gola.

Tokom prvog poluvremena istakao se Nenad Krstičić koji je i bio tvorac svih šansi iz kojih su njegovi saigrači promašivali.



Drugo poluvreme počelo je u nešto sporijem tempu a igračima je posao otežala kiša koja je padala sve jačim intenzitetom kako je vreme odmicalo.

Crvena zvezda je nastavila da kontroliše situaciju na terenu, viđeno je manje šansi nego u prvom poluvremenu ali su gosti i pored svega uspeli da postignu drugi gol i da njime stave tačku na pitanje pobednika.

Nakon mesec i po dana posta novi gol u crveno-belom dresu postigao je Ričmond Boaći koji je u 75. minutu iskoristio sjajan centaršut Marka Gobeljića i tako overio trijumf Crvene zvezde.

Do kraja utakmice Luka Ilić je imao dobru priliku da postigne prvenac u seniorskom timu ali je Vladimir Bajić uspeo da zaustavi njegov udarac. Čačani su tokom većeg dela meča pokušavali da pariraju pa u takvoj konstelaciji stvari nisu ni uspeli da stvore priliku za postizanje gola.

Crvena zvezda je pobedom u Čačku preuzela od Vojvodine lidersku poziciju na tabeli, a narednu prvenstvenu utakmicu crveno-beli će odigrati za vikend upravo protiv novosadskog sastava na domaćem terenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sef9
Thursday, 21.09.2017
18:58

sve pohvale idemo na pobedu u nemacku

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Thursday, 21.09.2017
04:40

Znao sam da ce Boaci u Cacku put do gola naci.

avatar
Aleksandar Aca Kovacevic
Wednesday, 20.09.2017
19:18

crvena zvezda dala 22gola a primila samo jedan. nije lose

avatar
CZYNWA
Wednesday, 20.09.2017
19:05

Gobeljic pokidao. Babic me prijatno iznenadio, veoma inteligentno postavljanje, siguran pas, odlican. Milic standardno, gine i za aut. P. S. Ne postoji sansa koju Pesic ne moze promasiti.

avatar
Al(a)din
Wednesday, 20.09.2017
18:59

Milojevic : Pripremali smo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu i tako cemo se pripremati za utakmicu protiv Kelna, kao i za svaku utakmicu

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 20.09.2017
18:55

Rutina, sa pola snage sto bi se reklo. Ekipa zaista deluje mocno. Krsticic sjajan.