Zvezdin vezista je poseban: "Uči od Inijeste, želi u Borusiju"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.01.2017.
15:19
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Jedan od najtalentovanijih veznih igrača u Evropi izrazio je nadu da će u budučnosti zaigrati za prvi tim Crvene zvezde nakon čega bi mogao da se nada transferu u omiljeni klub.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Prethodne jeseni na stadion "Rajko Mitić" stigao je momak koji je poneo epitet jednog od najtalentovanijih veznih fudbalera u Evropi.

Veljko Nikolić je posle sedam godina u omladinskoj školi OFK Beograda svoje fudbalsko stasavanje nastavio u Zvezdi u kojoj za sada čeka na priliku da se priključi prvom timu.

"Trenutno u ekipi omladinaca igram na poziciji zadnjeg veznog, ali lično najviše volim kada sam na mestu prednjeg veznog, tu se najbolje osećam jer imam veću slobodu u igri i više prilika za asistencij i pogotke" objasnio je Veljko Nikolić.

Omladinski reprezentativac Srbije već je imao priliku da zaigra za prvi tim Crvene zvezde, ali u prijateljskoj utakmici u Lovćencu.

"Za mene je to bilo ogromno iskustvo i izvanredan osećaj da se nađem u seniorskoj ekipi crveno-belih. Nisam očekivao da će mi trener ukazati takvo poverenje odmah po dolasku u klub, i danas sam mu zahvalan što me je pred tu utakmicu pitao da li sam spreman da igram. Iako je bio prijateljski meč osećao sam veliku odgovornost" objasnio je Nikolić.

Kada su u pitanju idoli i uzori Veljko Nikolić svog pronalazi u Andresu Inijesti, a već ima projekciju onoga što želi da ostvari u godinama koje slede.

"Moje želje za budućnost trenutno su vezane za to da nastavim da treniram sa prvim timom Crvene zvezde, da za početak debitujem, a kasnije i stasam u Zvezdi, da ostavim neki trag u klubu. U nekoj daljoj budućnosti želeo bih da zaigram za Borusiju Dortmund, imaju poseban stil igre i to je klub koji volim" poručio je Nikolić.

Veljko Nikolić će za osam meseci napuniti 18 godina, a ugovorom je za Crvenu zvezdu vezan do januara 2020. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 03.01.2017
17:17

Само напред мали.

avatar
DuskovicSRB
Tuesday, 03.01.2017
16:53

И ти ћеш ко Бабунски

avatar
Lazar Grobar
Tuesday, 03.01.2017
16:33

Svi su oni talentovani dok ne promene klub ili dođu kvalifikacije za takmičenja u Evropi,misli se na sve mlade igrače,ne samo na Zvezdine.

avatar
Dača
Tuesday, 03.01.2017
17:33

Pantić, Živković, Šaponjić, Jović, Janković, Ćosić, Jovanović... Nema ih nigde, kao da ih je zemlja progutala.

avatar
Dača
Wednesday, 04.01.2017
00:53

Živković me demantovao danas, što je dobro a lista može da bude podugačka ako računamo i igrače iz drugih klubova.

avatar
Me1919
Wednesday, 04.01.2017
00:14

Zivkovic? Danas 3 asistencije :) Kontam hteo si Grujica tu da smestis

avatar
Don Andres
Tuesday, 03.01.2017
16:31

cim mu je iniesta uzor, nama brige za njega. decko ocigledno cijeni prave vrijednosti.