Zvezdin uragan oduvao "Građevinu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.10.2015.
14:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde vezali su deseti uzastopni trijumf u domaćem šampionatu pošto su na Banjici ubedljivo savladali ekipu Rada.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kaznena ekspedicija Miodraga Grofa Božovića nastavila je da teroriše protivničke ekipe u Superligi Srbije pošto je u prvom meču 14. kola domaćeg šampionata ubedljivo savladala ekipu Rada na Banjici rezultatom 3:0 (1:0)!

Golove pogledajte OVDE!

Rad - Budaković, Ljubinković, Maraš, Prljević, Đurić, Vidić, Trninić, Nenadović (od 82' Ljujić), Veselinović (od 72' Milisavljević), Denić, Lutovac (od 57' Mladenović)

Crvena zvezda - Kahriman, Petković, Pavićević, Jovanović (od 73' Mbođ), Ibanjez, Grujić, Donald, Srnić (od 69' Ristić), Katai, Plavšić, Hugo Vieira (od 46' Jović)

Kompletan tok susreta OVDE!

Prvi put posle pet godina fudbaleri Rada i Crvene zvezde odigrali su meč na stadionu "Kralj Petar I" na Banjici čime je domaći sastav konačno bio u ravnopravnom položaju jer je uz sebe imao podršku "Junajted Forsa".

Crveno-beli su utakmicu na Banjici počeli u sastavu koji je nizao pobede u prethodnih devet kola a u konkurenciji za tim nije bio samo Idan Vered koji se povredio na treningu.

Već od prvog minuta gosti su preuzeli inicijativu, donekle je tome doprinelo i opredeljenje stratega Rada Milana Milanovića koji je tako postavio igru u prvom poluvremenu.

Tokom prvih deset minuta fudbaleri Crvene zvezde stvorili su nekoliko odličnih prilika od kojih je najbolja viđena nakon slobodnog udarca u osmom minutu. Marko Grujić tukao je iskosa sa desne strane ali je golman Miloš Budaković bio dobro postavljen pa je uspeo da zaustavi taj udarac.

Ekipa Rada fokusirala se na odbranu svog gola pa je samo u nekoliko navrata uspevala da zapreti iz kontranapada od kojih treba izdvojiti onaj iz 15. minuta. Borko Veselinović je povukao loptu a udarac u okvir gola Damira Kahrimana uputio je Đorđe Denić.

Osim opisane prilike iz 15. minuta fudbaleri domaćeg tima nisu uspeli da urade ništa drugo vredno pomena. O tome koliko su bili fokusirani na odbranu svog gola svedoči podatak da je Zvezda do 22. minuta izvela sedam kornera.

Završnica prvog dela igre iznedrila je jedan od retkih kontranapada Crvene zvezde iz kojeg su gosti stigli do vodećeg gola. Mičel Donald oduzeo je loptu ispred šesnaesterca gostujuće ekipe, a onda je na scenu stupio Marko Grujić.

Mladi reprezentativac Srbije povukao je loptu sa svoje polovine, pružio nekoliko dugih koraka a onda je sa tridesetak metara udaljenosti raspalio po lopti i postigao jedan od najlepših pogodaka od početka sezone!

Nedugo nakon spektakularnog pogotka Marka Grujića sudija Igor Stojiljković označio je kraj prvog dela igre koji su crveno-beli zasluženo rešili u svoju korist.

Sliku koja je viđena tokom prvog dela igre preslikana je na nastavak meča. Lider na tabeli bio je rešen da golom u ranoj fazi nastavka stavi tačku na trijumf ali je odbrana Rada uspevala da odoli mnogobrojnim naletima crveno-belih.

Odličnu priliku propustio je Aleksandar Katai već u 48. minutu kada je golman Rada Miloš Budaković nogom zaustavio šut koji je išao između njegovih nogu. Strelac gola Marko Grujić još tri puta je tukao sa distance ali mu se nije dalo da ponovo savlada danas odličnog Budakovića.

Fudbaleri Rada tek na mahove su pravili izlete na polovinu Crvene zvezde a zbog pregrube igre u poslednjih dvadeset minuta igrali su sa igračem manje pošto je sudija isključio Nemanju Vidića.

U takvim okolnostima ekipi Rada je bilo teško da stvori priliku za izjednačenje ali je i pored toga postojala želja da se ugrozi gol Damira Kahrimana. Prostor koji je gostujući tim dobio u završnici pretočen je u golove u samom finišu susreta.

Drugi pogodak za Crvenu zvezdu postigao je Mihailo Ristić na asistenciju Aleksandra Katija u 89. minutu susreta, dok je konačan rezultat postavio danas sjajni Katai u trećem minutu nadoknade vremena!


Nakon današnjeg trijumfa na Banjici Crvena zvezda je povećala prednost u odnosu na rivale ali ne treba zaboraviti da crveno-beli imaju meč manje u odnosu na pratioce.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Stanisic
Saturday, 17.10.2015
23:23

Ja moram opet da komentarisem: 8+ sati je proslo, a nijedan negativan, u crno zavijen, komentar. Ili mi stvarno pravimo neku novu Zvezdu, ili sam ja u parnoji. DOMINIRAJ!!!! ;)

avatar
Zvezdu Srbija voli
Saturday, 17.10.2015
18:44

To je bila prekomerna upotreba fudbalske sile. Stvarno smo prejaki za ovu ligu.

avatar
Делија_момак
Saturday, 17.10.2015
16:31

Браво, момци! Само тако наставите и освијићете титулу! Сви смо уз вас!

avatar
degrobarizator
Saturday, 17.10.2015
15:59

Ajmo botovsku analizu, sta se ceka :)

avatar
Dropkick Murphys
Saturday, 17.10.2015
18:21

Pa nemaju vise jadni sta da prigovaraju,izmisljaju,nemaju teme za paranoisanje,kovanje teorija zavere,jasno je i njima sve.........Mada,ja sam siguran da mozda neki aut danas nije bio pravilno izveden:))))))Mislim da znate na koga mislim:)))...NAdam se tituli bez poraza,to ce bas da zaboli pojedine.....

avatar
gosfkcz
Saturday, 17.10.2015
15:54

Osamnaest suteva u okvir gola,sve je jasno. Brza tranzicija. Nema gnjavljenja. Ekipa koja ima jednog igraca kao sto su Grujic i Donald moze da bude dominantna u nasoj ligi a ona koja ima dvojicu moze da se sprda.

avatar
ZubA
Saturday, 17.10.2015
15:38

Svaka cast na pobedi momci, a ovaj nas savez bolje da pomaze klubovima da imaju neki normalan station. Tereni su ocaj pravi, a oni hoce da grade nacionalni stadion za banana reprezentaciju koju sada svi dizu u nebesa posle pobede nad Albanijom, tuga. Ulazite malo u nas fudbal ne samo da kradete.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Saturday, 17.10.2015
15:15

Zvezda je danas na Banjici u svim elementima igre bila bolja od Rd, ukljucujuci i fer-play.

avatar
ManUtdSrbija
Saturday, 17.10.2015
15:03

Teoreticari zavere krecu, 3,2,1... Pa ni tri play off-a nece da vas povadi! ZVEZDO ZGAZI IH SVE!!!

avatar
Nikola_pg
Saturday, 17.10.2015
15:02

Jaki smo kao zemlja.....

avatar
Saturday, 17.10.2015
15:02

Prvo poluvreme čupavo a drugo rutinski.Još samo da pobedimo Vojvodinu i onda imamo tri uzastopne utakmice na našem stadionu za stvaranje još veće prednosti.

avatar
gosfkcz
Saturday, 17.10.2015
15:50

Sta je bilo cupovo ? :D Ono sto su dva puta presli centar?

avatar
Saturday, 17.10.2015
16:43

U pravu si za centar :D Ali bilo je čupavo zato što su se dobro branili i da Grujić nije postigao gol mnogo bi bilo teže u nastavku :)

avatar
Nenad Stanisic
Saturday, 17.10.2015
15:01

Najdominantniji vezni red srpskog fudbala u poslednjih 10 godina. Odgovorno tvrdim. Da se na ovu ekipu nadoveze jedan extra spic i extra golman, i buducnost srpskog fudbala bi bila svetla, a LS realnost. DOMINIRAJ!!!

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Saturday, 17.10.2015
14:58

Rade u drugu ligu za ovaj mesarski fudbal,10 igraca nam povredite ako mozete,a sudija cuti,ovaj zasluzio 3 crvena,ali nema veze,jaci smo od svega!

avatar
MAN_UTD«»CZV
Saturday, 17.10.2015
14:58

Deseta u nizu, titula je blizu! Ne vidim ka moze da zaustavi mocnu Zvezdu. Gazi i ne pitaj ko je!

avatar
Don Silvio
Saturday, 17.10.2015
14:56

grujic, katai i donald prave prevagu a sto bi grobari rekli lako im je kad se sklanjaju protivnici :)

avatar
Аполо
Saturday, 17.10.2015
17:57

Neostrasceno govoreci, kada ne znaju kako da ih zaustave :)

avatar
Nemanja Radulovic
Saturday, 17.10.2015
14:53

Odlicna igra,odusevljen sam sto posle mnogo godina zvezda igra atraktivan i lep fudbal za gledanje,lopta ide brzo dobro su uigrani svaka cast momci :D

avatar
Дадоредстар
Saturday, 17.10.2015
14:53

Bravo šampioni!!!!!😁😁😁😁😁