Zvezdin susret sa realnošću - Šta posle Sasuola?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.08.2016.
16:32
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije lagano se vraća u realnost posle evropskog izleta i sve izvesnije eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a navijači sa razlogom razmišljaju o tome šta će se dalje dešavati na "Marakani".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Rezultatski neuspesi su sastavni deo sporta i kada stvari sagledavate iz te perspektive ubedljiv poraz Crvene zvezde u prvoj utakmici plej-of faze za Ligu Evrope ne predstavlja katastrofu.

Šampion Srbije u revanšu može da pokuša da napravi sportsko čudo i izbori se za plasman u grupnu fazu masovnijeg klupskog takmičenja pod okriljem UEFA, ali malo ko veruje da crveno-beli zaista mogu do senzacije.

Debakl u Ređo Emiliji nije ono što najviše treba da muči navijače Crvene zvezde i verujemo da oni to dobro znaju. U trenutku dok Miodrag Božović u novinarima vidi uzrok za rezultatske neuspehe svog tima, klupski čelnici moraju da razmišljaju o ozbiljnim problemima.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić "izgubio" se nakon eliminacije od Ludogoreca, a sve su prilike da se nadao uspehu u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope čime bi "fleke" bile izvađene.

Nemojte zaboraviti da je Crvena zvezda tokom leta uložila ozbiljan novac u sklapanje tima za evropske domete bez obzira što za strance nisu plaćana obeštećenja. Angažovana pojačanja nisu pristala da igraju za konfete i to je "Delijama" više nego jasno.

Odmah moramo da priznamo da trener Miodrag Božović nije obećavao plasman u Ligu šampiona i sa te strane ne mora da snosi odgovornost što je ekipa ispala u trećem kolu kvalifikacija za evropsku elitu.

Mora se, međutim, priznati da je ekipa sklapana kako bi se obezbedilo učešće, makar u grupnoj fazi Lige Evrope čime bi se u klupsku kasu slilo gotovo 3 miliona evra uz mogućnost da se dobrim rezultatima ta cifra dodatno uveća.

Sasuolo
Foto: sassuolocalcio.it

Crvena zvezda će, po svoj prilici, ostati bez tih miliona što je suma koju će u Ljutice Bogdana nekako morati da zarade a jedini mogući izvor u datom momentu je prodaja igrača.

Navijačima već sada treba reći istinu a to je da najbolji igrači poput Aleksandra Kataija i Huga Vieire neće moći da ostanu u klubu jer Zvezda na njima mora da zaradi novac koji se neće sliti u klupsku kasu od planiranog plasmana u Ligu Evrope.

Videćemo koliko od prodaje pomenute dvojice šampion može da prihoduje i da li će ta suma biti dovoljna da se pokriju godišnji rashodi ali i da se izmiri deo dugovanja prema onima koji su pristali na reprograme.

Jasno je da Crvenu zvezdu čeka težak period i da klupski čelnici imaju mnogo posla koji će morati da obave kako bi klub do nove šanse u Evropi nastavio da funkcioniše bez većih trzavica.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

43 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
soru
Wednesday, 24.08.2016
00:24

Mislim da bi trebali kolektivno da podnesu ostavku svi koji su ucestvovali u dovodjenju ovih pojacanja. Poletanovicu svaka cast.

avatar
Taribo West
Sunday, 21.08.2016
15:23

Ja mislim da je Terzić izvršio samoubistvo jer je glasno razmišljao što je preneo jedan portal da hoće da uzme kredit, dovede pojačanja i da se nada ulasku u LŠ gde bi se zaradilo i tako smanjila dugovanja kluba. Ako makar Zvezda uđe u grupnu fazu LE mogu se pokriti troškovi, a ako i to se ne desi, uzeće pištolj i skratiti svoje muke. Epilog znate...

avatar
marko bgd
Sunday, 21.08.2016
13:23

prodati ove raspale igrace koji ne mogu ni pola sata da istrce i naravno ovog vrhunskog trenera, posle toga privatizacija, jer bez nje ce sve biti isto

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 21.08.2016
00:41

После Сасуола гостујемо Новом Пазару.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 20.08.2016
23:34

Posle Sasuola igraćemo grupnu fazu Lige Evrope.

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Saturday, 20.08.2016
23:24

Ma mouce je najbolji

avatar
bojanb
Saturday, 20.08.2016
21:57

Steta sto su ukinuli koordinaciono telo za jug Srbije,koliko jos Srba bi ostalo bez krova nad glavog zbog ssd crvena zvezda

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 21.08.2016
00:42

Пре ће бити због КК партизан.

avatar
Saturday, 20.08.2016
21:25

ovo je njihov i vaš susret sa 2016 a vi ste bili još u 90 im i u Bariju

avatar
saka7903
Saturday, 20.08.2016
20:49

JA BRACO VERUJEM JOS DA ZVEZDA MOZE PROCI SASUOLO U REVANSU.ZIVI BILI PA VIDELI.ONAKO LOSE SIGURNO NECE ODIGRATI U TO NE SUMNJAM A I VERUJEM DA PUBLIKU OVOG PUTA NECE RAZOCARATI.VERUJEM EJJJJ...............

avatar
Saturday, 20.08.2016
20:07

IDEMO DALJE!!! Doduše, po ko zna koji put? Zadnji. Kažu da je na redu je Plan B i odmah se nakostrešim jer vidim šarlatanski, ad hok pristup... Ne ne može to ovako i sa ovim ljudima i sa ciljevima u njihovim glavama. 1) U Zvezdinu budućnost treba uneti STRUKU I NAUKU! Pre 30-ak godina urađen je jedan petogodišnji Program i po njemu se išlo i meri pismenosti tadašnjih kadrova, ali se išlo i stiglo do Barija. 2) Dakle, ANALIZA I PLAN. Ali na malo duže staze od jedne godine. Sa omeđenim i kvantifikovanim ciljevima i načinima njihovog ostvarivanja. Plan B može da bude samo jedan deo tog plana. 3) Sve najvrednije iz sopstvenih redova, kao i eksperata sa strane, iz prakse i sa sportskih i fudbalskih katedri treba da se mobiliše na analizi, planiranju, prognostici, doradi igrača i oživljavanju igračkih karijera, selekciji i skautingu, pripremi i motivaciji igrača. Jedan tako veliki kolektiv nebi smeo da bude isključiv o u ruikama jednog polupismenog trenera, već tima čiji je trener član. 4) Šta bi mogli da budu kratkopročni ciljevi? Rezultatski, dupla kruna u Srbiji u sezoni 2016/2017. godina, a igrački, FORMIRANJE I UIGRAVANJE TIOMA ZA EVROPU koji bi bio na nivou Ludogoreca, Sasuola, Oluimpijakosa, Dinama iz Zagreba i dr. a koji bi sa jednim do dva pojačanja garantovano mogao da prođe bar kvcalifikacije u za LE. U tom smislu, NAJGORE PRODATI, NAJBILJE ZADRŽATI I SA JOŠ BOLJIM SE POJAČATI.

avatar
gosfkcz
Saturday, 20.08.2016
19:10

Jednostavno. Rad, rad i jos mnogo rada. Utakmice moraju da se igraju bez obzira na rezultat i protivnika svih devedeset minuta kao da je devedeseti minu lige sampiona i da ti fali gol za pehar. Takav pristup sprema i fizicki i psihicki igrace za utakmice kada se greske skupo placaju. Nasi igraci generalno zbog kvaliteta nase lige nisu navikli da u trku primaju, obradjuju i predaju loptu. Da imaju puno duela i kontakta i kada se brane i kada napadaju. Samo rad i jake utakmice. Skratiti ligu na 10 klubova kao stu su sve zemlje sa losim fudbalom uradile. Kada svako kolo igras protiv Vojvodine,Cuke u Nisu i igras ozbiljno devedeset minuta bices spreman za nesto jace evropske protivnike. Uz Zvezdu bezuslovno, zauvek.

avatar
Kugla85
Saturday, 20.08.2016
19:02

Bice bolje kad zasluzimo. Odavno nismo bili ovako blizu evropi a sad nazat uu realnost i na livade

avatar
ZubA
Saturday, 20.08.2016
18:47

Samo da se ne proda ceo tim. Pa da bude kao i svake godine. Ako bas mora Katai i Ugo nek se prodaju, eventualno jos jedan igrac. Posle toga ako cela sezona uz neko pojacanje nije dovoljna onda da se ugasimo realno. I odbrana naravno da se pojaca. nI poslednji spas je privatizacija, ali to kod nas tesko izgleda da ce biti skoro.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 23.08.2016
20:56

Zašto da se ne proda tim koji nije ništa uradio u Evropi ? Katai ne zaslužuje da igra u tako lošem klubu, Hugo je velika prevara od igrača i ako neko nudi 1 milion € odma treba prihvatiti... Barem da se finansijski oporavite ako ništa, Katai 3 miliona €, Hugo 1.5 mio €, Ibanez 1.4 mio € + nekih 700.000 € od Evrope nije loše za ovu sezonu, forsirati sad Srnića da bi ga na zimu prodali i treba početi sklapati ekipu za sledeće kvalifikacije, nadajmo se da bez Kahrimana koji je najviše kriv za Ludogorec...

avatar
Jovan Lučić
Saturday, 20.08.2016
18:26

Realno stanje Naše Zvezde je da igra JSL! MORAJU DA SE UBACUJU KLINCI KOJI ĆE DA NOSE EKIPU U NAREDNIM GODINAMA... MICU I ONAJ RUIZ NEK SE BACE SA MOSTA, nisu oni za naš fudbal. Babunski je budućnost zvezde i on mora da igra.

avatar
Аполо
Saturday, 20.08.2016
18:23

Od vrha do dna... Imali smo dobar zreb, rezultat, medjutim odabrali smo da uzmemo pobedu unapred, zato nam se sve vratilo sa kamatom na Marakani. Nakon revansa sledi egzodus, Katai i Vieira idu gotovo sigurno, a verovatno i ostali stranci koji su dovedeni da pojacaju tim za kvalifikacije. Nije iskljuceno ni da Grof ode, a na kraju ce ostati onaj koji prvi treba da leti a to je Terzic.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 23.08.2016
20:57

Ostali stranci neće otići, jer su tek došli, ali sigurno idu Katai i Hugo koji će zajedno mislim da oko 3 miliona € uneti u klub (jer katai uzima 50% zarade)) i to će biti dovoljno do zime, a tad prodati Srnića, Kahrimana već sad ako neko nudi išta za njega.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Saturday, 20.08.2016
17:45

Звезду је упропастио Кахриман и да има имало образа отишао би из Звезде без динара обештећења. Други кривац је Канга који мисли да је неки играч.

avatar
Saturday, 20.08.2016
16:58

Grof mora da snosi odgovornost za ipadanje od Ludogoreca. Imao je 2-2 u gostima i poveli smo 1-0 kod kuće. Zašto je tada ekipa i dalje napadala? Zbog čega nisu prešli u defanzivu?

avatar
Гроф Доктор фудбала
Saturday, 20.08.2016
17:43

Кахриман им је у Бугарској поклонио два гола и један у Београду а поред тога један гол смо примили из чистог офсајда. Једноставно Лудогорецу је све ишло од ноге а нама ништа. Оно у Италији јесте брука јер деловали су као изгубљени али сад не верујем да је за све крив Гроф.

avatar
Saturday, 20.08.2016
22:06

Da je Kahriman najveći krivac, jeste. Ali zašto nismo igrali bunker kod 1-0 za nas? Imali smo tu fore i da primimo jedan gol. Seti se samo utakmice Argentina - Iran svetsko prvenstvo 2014, Iran igrao totalan bunker, jedva im Argentina ukucala jedan gol.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 20.08.2016
17:44

Da neces mozda otkaz da da?

avatar
The KING(guapo)
Saturday, 20.08.2016
16:55

Da podnese ostavku onaj pre svega koj je skautirao Mucea posto je ubedljivo najgori stranac kojeg sam video u Zvezdi,decko je za trecu ligu Srbije kalibar,ne za Zvezdu!

avatar
Данило Сaвић
Saturday, 20.08.2016
17:33

Sreća pa nemamo kakvo skautsko oko kao tvoje...

avatar
Sunday, 21.08.2016
02:58

Pablo samo nema snage sada, a ja ti garantijem da je to ubedljivo najbolji igrač u Superligi.

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 20.08.2016
16:54

Pusti ti to, Zvezda još nije ispala

avatar
Sunday, 21.08.2016
02:59

Ispala je brate, i ćorav to vidi, nemamo čemu da se nadamo, jednostavno nemamo.

avatar
Sunday, 21.08.2016
12:10

Nebitno je šta si, situacija je očigledna.

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 21.08.2016
11:23

Ja sam Grobar brate :D

avatar
Toni Kroos
Saturday, 20.08.2016
16:42

Nemamo mi sta da planiramo.. Prodavacemo sve igrace za koje postoji interesovanje.. To su trenutno samo Katai i Hugo.. Ne bi me cudilo da pustimo i Ristica,Plavsica,Taleka i Donalda ukoliko stignu bilo kakve ponude.. Za dobrobit FKCZ potrebna je hitna privatizacija!

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 20.08.2016
17:31

A sto bi nas neko kupio kad dugujemo vise od 40 mil evra? Zasto bi neko dao tolike pare kad moze da kupi klub iz Bugarske ili Rumunije na primer za 5 miliona? Tesko je privatizovati klub koji je godinama unistavan...

avatar
bojanb
Saturday, 20.08.2016
20:24

U kosarci ste imali 12,a sad ste odjednom u plusu trikovima coravog Nebojse,zato se ne sekirajte,sta je to 40 milki za vas

avatar
Antonio Candreva87
Saturday, 20.08.2016
18:17

Za dobrobit FKCZ (a i cele Srbije je da se ugasi) da se skine sa grbače naroda,ionako smo u dugovima do guše a sa Zvezdom i lopovima oko nje taj dug samo raste !