Zvezdin ponos i nada...

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.06.2014.
13:34
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Zvezdino ''fudbalsko proleće'' kad su u pitanju šampionske titule, ovih dana upotpunili su i kadeti kluba sa Marakane, posle pionira i seniora, koji su ostvarili isti uspeh.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Naime, crveno-beli su ove sezone dominirali u Kadetskoj ligi Srbije i veoma ubedljivo izborili šampionsku titulu, dva kola pre kraja sezone.

Radi se o generaciji fudbalera 1997. godišta, koja je ostvarila impresivan učinak u konkurenciji svojih vršnjaka iz ostalih klubova - 22 pobede, 4 remija i 2 poraza, uz gol razliku 78:20.

Kad su u pitanju strelci, u ekipi koju je odlično vodio Veličko Kaplanović, izdvojili su se Lazar Đurović sa 22 i Nemanja Ivanović sa 16 pogodaka.

Ukupno 29 igrača je dobilo priliku da zaigra ove sezone (od toga šestorica iz mlađeg godišta), a najveću minutažu imali su Stanković, Jovanović, Tufegdžić, Tošić, Ivanović i Mijailović.

Trener Kaplanović je u izjavi za klupski sajt istakao da njegovi igrači imaju potencijal, ali da i dalje moraju vredno da rade, kako bi jednog dana postali vrhunski fudbaleri.

A ovo su trenuci koje će najduže pamtiti iz ove sezone:

''Pobeda u derbiju, utakmica u Novom Sadu kojom smo overili prvo mesto i osvajanje turnira Nešticki. Ali još više način na koji smo to uradili jer smo igrali dopadljivo i efikasno'', istakao je Kaplanović.

S obzirom na aktuelnu situaciju u seniorskom šampionskom pogonu Crvene zvezde, ova generacija je ujedno i velika nada našeg najtrofejnijeg kluba u cilju izlaska iz višegodišnje krize, pre svega finansijske.

S obzirom na neminovno podmlađivanje ekipe, vrlo je verovatno da će neki od ovih momaka već ovog leta biti priključeni i prvom timu...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke