Zvezdin plan - Domaći trener, forsiranje mladih i titula

Autor: Beta Beta
ponedeljak 29.05.2017.
17:46
Izvor: Beta

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić objasnio je danas da želi domaćeg trenera na klupi koji će forsirati mlade igrače i stvoriti tim za napad na titulu.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da bi voleo da taj fudbalski klub u narednom periodu predvodi domaći trener koji mora da ispuni dva uslova - "osvajanje titule i forsiranje klinaca".

"Nudi nam se mnogo trenera. Ima i stranaca, ali bih voleo da to bude naš čovek. Stranac teško može za kratko vreme da se navikne na ludilo u našem fudbalu. Novi trener mora da prihvati dve stvari, titulu i forsiranje klinaca", rekao je Terzić novinarima.

Crvenu zvezdu je u poslednja tri kola Superlige Srbije sa klupe predvodio Boško Đurovski. On je zamenio Miodraga Božovića koji je posle poraza od Voždovca podneo ostavku. 

"Ko god da dođe za trenera postavićemo pravila igre, a ona će glasiti: dva ili tri klinca u prvih 11 i isto toliko na klupi. Ko to ne prihvati neće biti imenovan za trenera. Od toga neću da odstupam... Žao mi je što nije bilo još Zvezdine dece u timu, možda su i moji zahtevi nerealni. Mnogo je teško ostvariti prihode bez klinaca. Novi treneri će morati da preuzme rizik i forsira decu. Devetoro dece će ići na pripreme", dodao je Terzić.

Zvezdan Terzić je naveo da ne krivi Miodraga Božovića što je Zvezda ostala bez trofeja.

"Božović je ove sezone izgubio samo tri utakmice, a radio je u nemogućim uslovima. Priča se da je katastrofa što nismo osvojili dve uzastopne titule posle 10 godina, a nije", rekao je Terzić.

Generalni direktor Zvezde je naveo da crveno-beli "znaju šta hoće" i da imaju spisak potencijalnih pojačanja.

"Priča se da imamo mnogo igrača pod profesionalnim ugovorom, ali nije tako. Pitanje je da li možete da dovedete top igrača bez obeštećenja. Čim ga je neko ostavio bez ugovora nešto mu nedostaje", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da iz Zvezde za sada niko ne odlazi.

"Ima interesovanja za Mičela Donalda, Gelora Kangu, Srđana Plavšića i Mihaila Ristića, ali videćemo. Trenutno su svi u obavezi da se jave na prozivku. Imamo spisak igrača koje želimo, ali nećemo gomilati igrače. Moramo da imamo filijale u drugoj i trećoj ligi, ali i 25 licenciranih igrača", rekao je Terzić.

Govoreći o Ričmondu Boaćiju, Terzić je kazao da on sa Zvezdom ima ugovor na još godinu dana.

"Latina ide u stečaj, ali na dobrom smo putu da Boaći ostane. Pregovaramo sa njegovim agentom, nadamo se najboljem", rekao je Terzić.

Crvena zvezda pripreme za novu sezonu počeće 9. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Scarface
Monday, 29.05.2017
23:06

on ce da prica sve sto navijaci zele da cuju.sve ce da obeca da bi zadrzao fotelju.ja mislim da se nijedan sportski funkcioner nije ovako obrukao kao ovaj.njega cete se otarasiti samo ako ga osude na zatvor.

avatar
McMilan
Monday, 29.05.2017
22:10

ja sam cuo da ce sad da traze da se poveca broj stranaca na 9, da bi mogao da forsira mlade afrikance.

avatar
crveno beli
Tuesday, 30.05.2017
14:20

Sto to ne kazes njemu on se vracao u proslost ja sam mu samo skrenuo paznju na skoro isti prekrsaj kao u tom derbiju.

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 29.05.2017
20:58

Hahahahahahaha zveki je carrrr

avatar
dejanera2
Monday, 29.05.2017
20:22

Ako bude forsirao te klince od nas nece biti nista! To sa klincima je budalastina! Zna se gde stasavaju klinci (kaljenje, drugi tim, omladinci.....) a u timu koji se bori za trofeje igraju najbolji koje imas bez obzira na godine! Da su ta deca tako dobra svi bi gledali omladinsku ligu!

avatar
3x3
Monday, 29.05.2017
19:40

Ta prica je bila i ranijih godina, ali nikad se ne ostvari. Kad je poslednji put bilo tri deteta da igra redovno u prvoj postavi i jos tri da cesto ulaze sa klupe? I sledece godine ce da dovede strance, a nase klince da zapostavi kao sto smo i navikli od njega. Samo pusta obecanja i mazanje ociju javnosti.

avatar
Penal titula
Monday, 29.05.2017
19:22

Titula sledeće godine, i one sledeće , i one , i one ..........

avatar
X
Monday, 29.05.2017
19:20

Ove planove u javnost plasiraju svake godine a onda dovedu 6 stranaca a klince drze na klupi..

avatar
Monday, 29.05.2017
18:55

Terzić vs Tezić: Stranac teško može da se navikne na ovo ludilo u našem fudalu, pa onda kaže: Ko god da dođe za trenera postavićemo pravila igre...Prošle sezone mu bio plan da proda mlade igrače da bi doveo kvalitetne strance sa kojima će ući u LŠ i zaraditi više na njima nego na domaćim igračima, a sada kaže da mu je žao što nije bilo više Zvezdine dece u timu, mnogo je teško ostvariti prihode bez klinaca. Čak i Zvezdaši izbegavaju da rade sa Terzićem, a priče da mu se nude stranci su za malu decu, koji ozbiljan strani trener će prihvatiti da mu ti određuješ koliko će dece da vodi na pripremam, a da tražiš titulu od njega?!

avatar
Old_school
Monday, 29.05.2017
18:37

Sad zelis domaceg trenera i da forsiras mlade igrace? A sto nisi zadnje dve i po godine? Nego ste ti i Grof doveli gomilu penzionera i posle nam svi krivi. Sa celim svetom si nas zavadio. I svi su krivi osim tebe. Ko je dovodio trenera kojem ne treba kondicioni? Cale moj. Prodali ste sve sto je vredelo i gde je neko ponudio vise od 100k evra. Sad bi da forsiras mlade da imas opet sta da prodajes i trpas u dzep. Napolje bre iz Zvezde!

avatar
DuskovicSRB
Tuesday, 30.05.2017
05:16

Bravo za komentar

avatar
Nikola_pg
Monday, 29.05.2017
18:31

Ima li iko da mu vjeruje vise?

avatar
Capitano
Monday, 29.05.2017
18:08

Ako je realno vratiti Lalatovica, talentovan trener i daje sansu mladima. Ima par mana ali mislim da bi on bio najbolje resenje.

avatar
R E V O L T
Monday, 29.05.2017
17:53

Sto ste smenili bozovica ako je neko drugi kriv za gubitak titule, a ne on? :-D

avatar
Vanja Grubač
Monday, 29.05.2017
17:50

Znači ništa Evropa,liga šampiona i to...kupaće smo spremili i već se okrećemo domaćim takmičenjima.Daj objasni kako si prihodovao 20 miliona smanjio dug 25 i doveo 53 igrača,osamnaest stranaca ,grofu 500 000 po sezoni...živ nisam koliko me interesuje.Možda je to tajni izbor za novog premijera?

avatar
Bafana
Monday, 29.05.2017
17:50

Ne laži Terzicu , Djurovski se sam nudio bukvalno i to je 100% sigurna informacija , niko drugi neće da dođje dok si ti tu .