Zvezdin novi kapiten: ''Imamo odličan tim, osvojićemo titulu!''

Autor: Darko Mitrović
petak 09.09.2016.
13:42
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

I pored odlaska najboljeg igrača crveno-belih Aleksandra Kataija, novi kapiten Crvene zvezde Mihailo Ristić veruje da od beogradskih crveno-belih u ovom trenutku nema jačih u Srbiji.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle neuspelog pokušaja da se domogne evropske jeseni, fudbaleri Crvene zvezde sada svu snagu usmeravaju na odbranu šampionske titule, ali i na osvajanje nacionalnog Kupa, što bio bio korak napred u odnosu na prošlu sezonu.

U pohod na nove trofeje Zvezdu će predvoditi novi kapiten Mihailo Ristić, koji je posle odbijene ponude Makabija iz Tel Aviva, predstavljen kao novi lider ekipe Miodraga Božovića.

U izjavi za ''Alo'', Ristić naglašava da je svestan odgovornosti koju je dobio, ali mu to neće predstavljati veliki pritisak u nastavku sezone.

''Za mene je čast i odgovornost činjenica da ću nositi kapitensku traku najvećeg srpskog kluba. Kada se pogleda u istoriju ko su sve bili Zvezdini kapiteni, onda je jasno kakvu obavezu sam dobio. To mi neće biti veliki teret, već će mi dati dodatni podstrek da u svakom meču pružam svoj maksimum i izgaram za svaku loptu. To navijači očekuju'', poručio je Ristić.

Zvezda je ovog leta ostala bez standardnih prvotimaca, poput Luisa Ibanjeza i Aleksandra Kataija, ali Ristić smatra da crveno-beli i dalje imaju najbolji tim na ovim prostorima.

''Bez obzira na odlaske iz kluba, imamo odličnu ekipu koja je sigurno sposobna da odbrani titulu, ali to moramo da pokažemo na terenu. Još je rano pričati i prognozirati bilo šta, jer je sezona tek počela i nakon regularnog dela se igra plej-of. Međutim, ako nastavimo sa igrama kao na početku, osvojićemo titulu'',
zaključio je Ristić.

Podsetimo, u osmom kolu Superlige, Crvena zvezda će sutra dočekati ekipu Bačke.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KO!
Friday, 09.09.2016
22:01

kakav klub takav i kapiten

avatar
Zaharije1934
Friday, 09.09.2016
19:44

Ristic nema karakteristike da bude kapiten, nije ona taj karakter, glumi nekog smekercica umesto da preore teren svaku utakmicu pa posle budi smeker... Posto mu je Misko menadzer, udomice ga negde, a mnogo bolji talenti u Srbiji ce igrati po selendrama... Jedno su omladinci, gde je ovaj mali bio dobar, koliko sam cuo, prvi tim je nesto drugo..

avatar
jv
Friday, 09.09.2016
16:15

Ocekujemo mi mnogo vise...

avatar
Capitano
Friday, 09.09.2016
14:06

Ne svidja mi se cela ova prica sto je Risticu data traka. Data mu je traka da bi mu se podigla cena. To pokazuje nameru uprave da bude prodat vec u zimskom prelaznom roku. Zato ga i forsiraju na poziciji koja mu nije prirodna. Tacno se vide ambicije uprave, ne zele da u klubu ostanu mladi igraci i da se u godinama koje slede gradi igra oko njih, nego sve sto mogu prodaju za sicu. Ako se vec trazio zamenik kapitena traka je trebala da bude data Donaldu. Zasluzio je svojim zalaganjem na terenu, i tako bi se stavilo do znanja da se i stranci cene u klubu.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Friday, 09.09.2016
22:35

Slazem se, ali Donald i ne zna bas srpski kako bi prigovarao kao svaki kapiten, steta sto je Luco otisao, on je bas zasluzio traku, kao i Katai...Od ovih sto su ostali, Petkovic i Srnic svakako ispred Ristica.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 09.09.2016
13:48

По свим параметрима тако би требало да буде јер Воша ће сигурно да киксне на малим утакмицама.