Zvezdin letnji "pazar" od 900.000€!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.09.2014.
11:47
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije stavio je tačku na letnji prelazni rok dovođenjem Aleksandra Kataija iz Olimpijakosa na jednogodišnju pozajmicu a kada se podvuče crta na "Marakani" mogu da budu prezadovoljni urađenim.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Od kluba koji se nakon suspenzije UEFA našao u totalnom rasulu Crvena zvezda je na početku "školske godine" došla u poziciju da sa optimizmom gleda ka nastavku sezone zahvaljujući načinu na koji se tokom prethodnih mesec i po dana poslovalo na "Marakani".

Jedan fudbalski tim angažovan je nakon letošnjeg "egzodusa" sa "Marakane" a Crvena zvezda je ukupno potrošila 900.000 evra na dovođenje jedanaestorice novih igrača.


Kako prenosi dnevni list "Sport", obeštećenja su plaćena samo za četvoricu fudbalera, dok su ostala sedmorica u Ljutice Bogdana stigla bez naknade.

Novac je izdvojen za Danijela Avramovskog (300.000€), Bogdana Planića (250.000€), Nenada Gavrića (250.000€) i Mamadu Mbođa (100.000€) čime su na "Marakani" ostali u okvirima milion evra, koliko je bilo spremno za angažovanje novih igrača u letnjem prelaznom roku.

Tome treba dodati podatak da je Abiola Dauda prodat za 500.000 evra, kao i to da su Dragan Mrđa, Miloš Ninković i Nenad Milijaš oprostili ukupan dug od 470.000 evra!

U timu Nenada Lalatovića najplaćeniji igrači imaju 100.000 na godišnjem nivou a plata novajlija kreće se između 2.000 i 8.000 evra mesečno.

Sve u svemu, u Zvezdi mogu da budu zadovoljni načinom na koji se poslovalo u prethodna dva meseca ali ne treba izgubiti iz vida činjenicu da veliki broj dugovanja tek stiže na naplatu te da će plodovi nešto organizovanijeg poslovanja moći da se ubiraju tek narednog leta.

Za kraj, treba dodati da bi u prvoj nedelji septembra crveno-beli mogli da unovče Darka Lazovića ukoliko neki od klubova iz liga u kojima letnji prelazni rok i dalje traje odluči da angažuje brzonogog Čačanina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke