Zvezdin biser blista: ''U kojem god sastavu da nastupimo, mi pobedimo''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.08.2017.
23:36
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Jedan od najmlađih u ekipi Crvene zvezde Uroš Račić iz meča u meč postaje sve više svestan snage aktuelnog sastava crveno-belih.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zvezda je večeras upisala i petu pobedu u isto toliko mečeva u Superligi ove sezone i izdvojila se na čelu tabele, sa tri boda više od Vojvodine i Partizana.

Ovoga puta savladana je Bačka na ''Rajku Mitiću'' sa 3-1, a konačan rezultat postavio je mladi vezista Uroš Račić u finišu meča.

Posle utakmice, Račić je u izjavi za klupski sajt otkrio da je večeras ostvario svoj dugogodišnji san.

''Ovaj trenutak sam čekao od kada sam počeo da treniram fudbal, da postignem gol u crveno-belom dresu i to na Marakani. To što sam radost podelio sa našim navijačima mi neopisivo znači. Nestrpljivo sam iščekivao pogodak, ali došao je u pravom trenutku da mi još više podigne samopouzdanje pred važne mečeve koji nas očekuju.

Bitan faktor kod mog gola bila je i sreća. Milijaš je izveo korner i lopta me je preskočila. Babić je udario glavom, ona se odbila od prečke i tek tada stigla do mene. Nadam se da ću još mnogo golova postići u Zvezdi, a ovaj debitantski posvećujem svojoj porodici'',
istakao je Račić.

Crveno-beli su večeras nastupili bez nekolicine standardnih prvotimaca, ali to se nije osetilo kada je rezultat u pitanju.

''Raduje činjenica što sa kojim god sastavom da nastupimo zabeležimo pobedu. Ko god da se u četvrtak nađe na terenu protiv Krasnodara siguran sam da će ostaviti poslednji atom snage kako bismo trijumfovali'', zaključio je Račić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Monday, 14.08.2017
10:31

U bilo kom sastavu Zvezda u srpskoj ligi dominira. To je Zvezda, to je Institucija, to je ponos Srbije i srpske dijaspore.

avatar
MarkoSi
Monday, 14.08.2017
10:29

Neverovatna transformacija Račića od meča protiv Čukaričkog do Bačke. Protiv Čuke nije znao gde je na terenu, a juče je odigrao veoma solidno i zaslužio je gol. Možda sam se u nekim kritikama ogrešio o dečka pa mu zato želim da u sledećoj utakmici dodatno podigne nivo igre (naročito fizičke spreme i snage) i da iz meča u meč igra dobro i sve bolje.

avatar
Iznogoud
Monday, 14.08.2017
16:19

Po meni najvazniji preduslovi za defanzivnog veznog su da je inteligentan i da mnogo trci. On se vraca u odbranu sporije od Katai i ostane kao ukopan kad god ga neko predje, a ni ne deluje mi da zna da cita igru i da je inteligentan. Ilic je pokazao za 15 minuta vise zara i truda u odbrani nego on za ceo dosadasnji deo sezone.

avatar
MarkoSi
Tuesday, 15.08.2017
10:00

Slažem se za Ilića, ali on više nije Zvezdin igrač. Izgleda da neko mora da prestane da bude Zvezdin igrač, da bi zaigrao za Zvezdu (Savić, Aca Kovačević, Stojković, Srnić...). Što se tiče Račića, nisam rekao da je vrhunski igrač, nego da je podigao drastično nivo. Možda dečku nedostaje malo samopouzdanja, malo kondicije.

avatar
carbone
Monday, 14.08.2017
08:36

na stopera ga staviti jer je prespor za vezu i puno gresi..Ilic je za njega Ronaldinjo :)