Zvezdin bek otkrio sa kim čini novi tandem!

Autor: Beta Beta
petak 10.02.2017.
12:39
Izvor: Beta

Fudbaler Crvene zvezde Dušan Anđelković rekao je danas da mu prijaju pohvale saigrača i uprave zbog dobrog rada i igara tokom priprema, ali da još nije zadovoljan formom i da očekuje da bude još bolji.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Generalno sam zadovoljan, ali još nisam na fizičkom nivou da bih bio potpuno. Svakom igraču je važno da na utakmicama daje golove, asistira", rekao je Anđelković na pripremama na Kipru.

Anđelković je uz Ričmonda Boaćija najviše pokazao na pripremama u Pafosu. On je asistirao kod sva tri gola koja je postigao napadač iz Gane i istakao se kao jedan od jačih aduta trenera Miodraga Božovića.

Pohvale je dobio od svih. Najviše od Boaćija, koji je izjavio da Anđelković deluje kao da ima 22, a ne 34 godine, ali i generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.

"Normalno je da prija kada vas hvale saigrači, ali i ljudi iz uprave. Pohvale znače, ali isto tako znam da treba da nastavim sa dobrim radom, da podižem formu", kazao je levi bek crveno-belih.

Anđelković je uzvratio pohvale Boaćiju, za koga je rekao da je pokazao da ima odličnu realizaciju.

"Ispali smo za sada najbolji tandem, on špic, a ja bek. Dobar je igrač i mislim da će u prvenstvu da nastavi da daje golove"
, naveo je on.

Dobrim igrama i radom na pripremama Anđelković se izdvojio kao prva opcija na svojoj poziciji, što je još izvesnije posle povrede Mihaila Ristića.

"Trenutno je tako. Ristić je odlično počeo pripreme, igrao je, ali je imao peh. Nadam se da će brzo da se oporavi. A, što se tiče pozicije, to je manje bitno. Najbitnije je da se pobedjuje
", rekao je Anđelković.

Mihailo Ristic

Po njegovim rečima, nije mu opterećenje to što je uz kapitena Aleksandra Lukovića i Nenada Milijaša najstariji u timu, već naprotiv.

"Ispunjen sam u životu i karijeri i zbog toga mi to predstavlja dodatno zadovoljstvo. Drago mi je što se Milijaš vratio i što ima još iskusnih momaka. To je pozitivna stvar za mlade igrače. Imamo sa njima super odnos i mislim da će tako i da ostane",
naveo je.

Andjelković je imao reči hvale za mlade Zvezdine fudbalere, kojih ima mnogo na pripremama i za koje je rekao da su dobri momci i igrači.

"Mi stariji ne treniramo strogoću. Super smo sa njima, a oni to koriste na najbolji način. Oni su takodje korektni i rade dobro. Trudimo se da im ukažemo da je važno i da se dobija na treninzima, da daju maksimum"
, rekao je on.

Istakao je da je zadovoljan kako ekipa izgleda na pripremama, ali da još nije maksimalno spremna i da treba još mnogo da se radi.

Crvena zvezda

Kada je reč o očekivanjima u nastavku sezone, Andjelković je naveo da su ona "standardna", iako neće biti lako kao što je to bilo prošle sezone.

"To je bilo tada i pitanje je kada će da se ponovi. Biće zanimljivo, imamo šest bodova više od Partizana. Po meni smo zasluženo prvi i daćemo sve od sebe da se zadržimo na tom mestu. Potrudićemo se ne samo da ostanemo na čelu, već i da povećamo prednost", kazao je on.

On je uporedio prošlu i tekuću sezonu i rekao da je razlika samo u tome što se ove ne beleže ubedljiviji rezultati, iako su pobede tu.

"Pozitivan rezultat podiže samopouzdanje, a negativan spušta. Mislim da smo pokazali karakter kada nam jesenas nije išlo, kada smo se u nekim utakmicama mučili. Pobedjivali smo minimalnim rezultatima u mnogim utakmicama"
, rekao je Anđelković.

Anđelković je dodao da ekipa u nastavak sezone ulazi sa mnogo samopouzdanja i da je dobro to što je konkurencija "ozbiljna".

Zvezda će sezonu u Super ligi Srbije nastaviti utakmicama protiv Novog Pazara i Bačke, a u trećem kolu je čeka "večiti" derbi protiv Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Voja
Friday, 10.02.2017
23:49

Da Andelkovic je sada u dobroj formi i igra dobro ali mislim da je za njega i Zvezdu to kasno i da to nece proci u nekim kvalifikacijama za Evropu. Videli smo kako je Ibanjez igrao u domacem prvenstvu a kada je dosla Evopa to vise nije bilo to, to isto vazi za Andjelkovica kad treba posvetiti svu paznju defanzivi to ce njemu pa i Zvezdi biti problem.nVideli smo to u letosnjim kvalifikacijama sa Cvetkovicem pa i sa Ibanjezom.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 10.02.2017
13:47

Анђелковић игра као нов. Не могу да верујем колико ме је он изненадио својим добрим играма.

avatar
jv
Friday, 10.02.2017
13:46

Covek od 34 godine najbolji na pripremama? Treba ove klince utegnuti ili sutnuti da lete sto dalje. Njemu svaka cast.