Zvezdi preti "klinička smrt" - Gde naći 7 miliona €!?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.06.2014.
14:20
Izvor: Sportske.net

Vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je u sredu da klubu preti oduzimanje bodova i "klinička smrt" ukoliko u narednih mesec dana ne pronađe 7 miliona evra.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda promovisao je u sredu novog trenera stručnog štaba Nenada Lalatovića ali je taj momenat ostao u senci izlaganja vršioca dužnosti generalnog sekretara Zvezdana Terzića.

Doskorašnji predsednik Zajednice superligaša obelodanio je podatak da će Crvena zvezda morati da pronađe 7 miliona evra u narednih mesec dana kako bi izbegla "kliničku smrt" i počela takmičenje u Jelen Superligi.

"Imamo ideju, pare moramo da pronađemo. Potrebno je da u narednih mesec dana nađemo sedam miliona evra, a preti nam i oduzimanje šest bodova. Ako se to ne učini Zvezda je blizu toga da bude klinički mrtva. Ali, titula mora da se juri kakve god probleme da imamo", rekao je Terzić.

Novopečeni funkcioner našeg najtrofejnijeg kluba indirektno je priznao navode medija da FIFA preti Zvezdi oduzimanjem bodova i eliminacijom iz Superlige zbog dugovanja koje klub ima prema bivšim igračima i trenerima.

Nejasno je, međutim, kako "ideju" koju čelnici Crvene zvezde imaju sprovesti u delo ako se ima u vidu da klub grca u dugovima a da od prodaje igrača teško da može da napabirči dva, tri miliona evra.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je odbijena ponuda Ujpešta za Darka Lazovića a da je Lalatović napravio spisak pojačanja na kojima je i Nikola Žigić, postavlja se pitanje šta se to osim lica promenilo u klubu iz Ljutice Bogdana?

Promocija novog trenera upriličena je pod vedrima nebom jer je na "Marakani" isključena struja a u Zvezdi i dalje planiraju dovođenje velikog broja igrača od kojih niko ne treba da očekuje da će igrati za "klikere".

Posle svega se stiče utisak da niko na "Marakani" i nije ozbiljno shvatio odluku UEFA o suspenziji a koja je usledila zbog toga što su iz sezone u sezonu dovođena skupa pojačanja a bivšim igračima nisu isplaćivana dugovanja.

Ukoliko u Zvezdi nemaju magični štapić, realno je očekivati da sumu od 7 miliona evra ne mogu da "nađu" za mesec dana a kakve posledice čekaju klub to nam ostaje da vidimo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke