Zvezdi ni milion od prodaja!

Autor: Boris Jovanović
subota 20.12.2014.
10:12
Izvor: Sportske.net

Zvezda će se odreći nekolicine standardnih, a kasa neće biti mnogo punija. Ali, klub se bori za kiseonik. Posle Pečnika, danas odlaze još dvojica!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Crvena zvezda je pustila Nejca Pečnika, priče o neophodnosti da ostane su ustuknule pred željom Slovenca. Takav je imao dogovor, a i dugovi prema igraču su takvi da je njegov odlazak, uz oproštaj dela novca koji bi klub trebalo da mu isplati jedino rešenje.

Danas će Nenad Lalatović ostati bez još dvojice standardnih igrača.

Lazić bi trebalo da dobije "zeleno svetlo" za odlazak u Genk, a taj transfer je nešto manji od pola miliona evra. Nekada bi se ovakva suma proglasila za mizernu, ali sada je kiseonik za klub.

Otići će i Aleksandar Kovačević, u igri je Steaua, ali i nemački Ajntraht, suma je oko 800 000 evra, to je najviše što Zvezda može da dobije. Ispravka, Zvezdi pripada tek polovina od te sume jer od transfera Spartaku pripada 40%.

Kada se odbiju i ostali troškovi, Zvezda može da računa na oko 400 000 evra.

Dakle, dvojica standardnih će uneti u kasu manje od milion, pa je teško verovati da će to značajnije uticati na finansijski požar na "Marakani".

Nad glavom visi mač, a 14 miliona evra koje klub treba da obezbedi kako bi isplatio deo dugova i dobio licencu za Evropu deluje kao naučna fantastika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Saturday, 20.12.2014
11:52

Lebe mekani kakva finansijska politika kluba, prosto da se covek pocne udarati kutlacom u glavu. Od Lаzovica, Srdjana Mijailovica, mladog Jankovica, Mladenovica, Maksimovica i ostalih koje sam zaboravio, gde smo pre neke 2-3 godine mogli inkasirati preko 10 miliona bez preterivanja danas smo zavrsili u minusu a ovo sto uspemo da prodamo, ako uspemo, necemo dobiti ni 1-2 miliona. A sa druge strane pokrenuta akcija da se menja ime stadiona kao slag na tortu (jer to ce sigurno privuci sponzore i resiti pitanje dugovanja). BETON LIGA I PROGLASAVANJE BANKROTA AKO IMATE IMALO MORALA DA VAM JE OSTALO I IMALO MOZGA POSTO OCIGLEDNO NEMATE EKONOMISTU U UPRAVI DA VAM OBJASNI NEKE STVARI KAKO FUNKCIONISU FINANSIJE!!

avatar
srpskieskobar
Saturday, 20.12.2014
12:49

Pa ne ide da se stavi u dzep i da imas poštenog ekonomistu..... ma samo rasprodati sve sto moze od igrača i isplatiti dugovanja igračima i procente klubovima i zaposlenima plate, ali u ovom mom planu nema para za Terzica i kompaniju....

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Monday, 22.12.2014
00:29

Tako je! :-D FORZA MILAN!

avatar
srpskieskobar
Sunday, 21.12.2014
01:11

Pazi i ja sam za to da se ispadne kao Rendzers (mislim pola pola) ali mislim da ovde to ne pije vodu i da proglasimo bankrot i da se jasemo 3 godine po nizim ligama opet ima da se nakokaju dugovanja i opet za 10 godina 50 miliona... jel klub vode nestrucni ljudi sa kupljenim diplomama ... konkretno lopovi ... pa ja bi pre prodao Rajkovca, Ristica, Jovica i uzeti bilo kakve pare samo da platis Bronowickom i ostalim "igracima" koji su bili u Zvezdi. Pustiti i Lazovica, Kovacevica. Oterati igrace sa velikim primanjima poput Bosančica, Katia, Rakica,sada i Lukovica... i jednostavno igrati sa decom i sa ekipom koju ima Borac iz Cacka ili Mladost iz Lucana... i opet ces biti medju to je veoma prihvatljivo....ali sa ovom upravom ali nikada se nece dug smanjiti i bice sve gore

avatar
Аполо
Saturday, 20.12.2014
18:54

Ma mi i nemamo ekonomistu, ili ga mozda i imamo ali je on po struci automehanicar koji je preko veze uleteo u klub. I to sto kazes, da se sve rasproda nece pokriti ni 5% duga, pa vidis sam da za lazovica ne mozemo ni milion da izvucemo a vrlo je verovatno da uskoro ocekujemo zahteve za raskide ugovora. Kazem ti nama je jedini spas da odemo u bankrot i krenemo od nule kao Rengers, koji ce uskoro videti i svetlost lige sampiona dokle je dogurao, a mi docekamo titulu i onda ti kaze UEFA nema kvalifikacija jer ne placas dugove i onda Jovo nanovo.