Zvezdaši, oprez! Za Irtiš igra Kazah koji je Srbiju zavio u crno

Autor: Boban Filipović
petak 07.07.2017.
18:29
Izvor: Sportske.net

Pre nešto više od deset godina bio je strelac u pobedi Kazahstana nad Srbijom u okviru kvalifikacija za EURO 2008.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Elimiacija od Kairata pretprošle godine u sezoni kupanja, kao i činjenica da se klupski fudbal u Kazahstanu razvija, a srpski rapidno propada iz godine u godinu, uslovljavaju da naš najtrofejniji srpski klub i bivšeg šampiona Evrope nikako ne smemo da proglasimo favoritom u duelu sa Irtišom u drugoj rundi kvalifikacija Lige Evrope, posebno posle tri primljena gola sinoć na Malti od ekipe koja u svojoj istorji nije sveukupno postigla toliko golova na evrosceni.

Irtiš je prilično rutinski eliminisao bugarski Dunav, bez primljenog gola, ukupnim rezultatom 3:0. Klub iz Pavlodara poseduje sasvim pristojan igrački kadar, a sa klupe ga predvodi iskusni bugarski trener Dimitrov.

Najzučnije ime tima koji će biti naredni rival Zvezdi na evrosceni je napadač iz Obale Slonovače Frank Đa Đeđe, koga su 'Delije' dobro upamtile dok je nosio dres Černomoreca. Tu je i  njegov zemljak, bivši igrač Partizana Beko Fofana, kao i srpski trojac u psolednjoj liniji Živković-Maslać-Stamenković.

Međutim, u taboru Irtiša ima i solidnih domaćih igrača, neki od njih su u prošlosti znali da nam 'zaprže čorbu'.

Dvojica vetarana iz ovog tima su igrala za reprezentaciju Kazahstana koja je savladala Srbiju marta 2007. godine u Alma-Ati u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj sa 2:1, a taj poraz je umnogome doprineo tome da 'Orlovi' propuste kontinentalnu smotru najboljih.

Ta dvojica "starih lisaca" su golman David Loria (35) i ofanzivni vezista Nurbol Žumaskalijev (36).

Zanimljivo, Žumaskalijev je bio strelac drugog gola na pomenutoj utakmici proitv Srbije, dakle u svom CV-u ima stavku "prizemljivača nebeskog naroda na zemlju".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rivarinho
Friday, 07.07.2017
22:08

Biće 5 razlike u ukupnom skoru za Zvezdu

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 07.07.2017
19:06

Protiv bilo koga da igramo sa ovakvim trenerom i igrom nemamo sanse da prodjemo dalje.

avatar
Kladionicar
Friday, 07.07.2017
18:56

Nije uopste bitno ko igra u Irtisu vec ko igra u Zvezdi. Uopste ne zelim da se pribojavam ekipe iz Kazahstana.

avatar
Navijac Zvezde????⚪
Friday, 07.07.2017
19:54
avatar
paok
Friday, 07.07.2017
19:57

Mozda bi i trebo da se pribojavas. Kako ste izgledali na Malti a isto i kuci i niste neki favoriti. Ja vam zelim da prodjete dalje ali ako odigrate kao ove dve utakmice iskreno ne znam. Mene uopste ne cudi takva igra, nisam bolje ni ocekivao. Razlog, novi trener i novi igraci a koliko vidim jos cete dovoditi i menjati. Treba to sve uigrati a to nije nimalo lako.