Zvezdan Terzić: "Po čemu je to Zvezda državni projekat?"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 14.08.2014.
13:35
Izvor: Sportske.net, nedeljnik.co.rs

Čelnik Crvene zvezde ističe da klub sa Marakane građane Srbije nije koštao niti jedan dinar, te da će se tek saznati ko je hteo da uništi Zvezdu dok čelnici Partizana 'nisu ni ogrebani'.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U opširnom intervjuu koji je dao za 'Nedeljnik', generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić otvoreno govori o crveno-belima kao o 'državnom projektu', te o odnosu sa večitim rivali, ekipom Partizana.

Direktan je Terzić, tvrdi da Zvezda nikako ne može da se posmatra kao državni projekat.

„Kao čovek koji je do sada bio van Zvezde, ali blizak Zvezdi, i danas, kada sam već mesec i po dana direktno u klubu, mogu da kažem da ta priča ne oslikava pravo stanje stvari.“, ističe on.

„Ne vidim u čemu se ogleda to da je Crvena zvezda državni projekat. Ne vidim ni da klub ima bilo kakvu pomoć državnih organa. Nemamo nijednog sponzora od strane javnih preduzeća. Jedini sponzor je Gasprom koji je privatna strana kompanija sa ugovorom potpisanim 2010. i to u vreme kada Zvezda nije bila miljenik tadašnje vlade. Imamo sponzorstvo Telekoma ali to od dela profita koji ova kompanija napravi od prodaje kartica Crvene zvezde. To ne košta građane Srbije niti jedan dinar. Mogu slobodno da kažem da Zvezda nije državni projekat, a mislim da bi trebalo da bude jer je to zaslužila svojom istorijom i brojem navijača.“, dodaje Terzić.

Prvi operativa crveno-belih se osvrnuo na odnos sa Partizanom, poručuje da dobri odnosi moraju da budu izgrađeni na temeljima samokritike.

Poručuje da su čelni ljudi Crvene zvezde hapšeni dok su Partizanovi čelnici ostali 'neogrebani' u periodu u kome su crno-beli osvajali titule.

„Znam kakva je pozadina svega jer sam i sam prošao golgotu. I videćemo na kraju ishod sudskog postupka i koliko je bila opravdana ta hajka. Da ne pričam unapred, ali saznaćemo iz kojih izvora je to sve rađeno.“, ističe on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke