Zvezdan Terzić o ''poštenim namerama'' Maja Vujovića, slaboj igri i - ''mučenicima''!

Autor: Beta Beta
nedelja 05.03.2017.
18:13
Izvor: Beta

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da su fudbaleri tog kluba igrali "ispod svakog nivoa" na "večitom" derbiju protiv Partizana.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Zvezda i Partizan su u subotu igrali nerešeno 1:1 u 24. kolu Super lige Srbije, posle čega su crveno-beli ostali na šest bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala.

"Očekivao sam mnogo više od tima. Zvezda ima mnogo kvalitetniji tim, u poslednjih ne znam koliko godina nikad nije bila ovako velika razlika u kvalitetu timova Zvezde i Partizana i shodno tome morali smo da igramo bolje, kvalitetnije, opasnije i agresivnije.  Nisam zadovoljan što smo se poslednjih 20 minuta povukli. Igrali smo baš ispod svakog nivoa", rekao je Terzić novinarima.

Terzić je ocenio da su igrači oba kluba "ostali dužni" navijačima.

"Smatram da je derbi bio slabog kvaliteta, da su slabo igrali i Zvezda i Partizan, da su podbacili. Bio je pun stadion, prelepa slika, i igrači obe ekipe su mnogo toga ostali dužni", kazao je Terzić.

Najveću pažnju na derbiju dobio je glavni arbitar Majo Vujović. Zvezda je povela posle neregularnog gola Gelora Kange, a potom je postavljeno pitanje i da li je Uroš Đurđević igrao rukom kod izjednačujućeg pogotka Partizana.

"Desilo se to što se desilo. Da li su bile sudijske greške ili ne, to niko iz Zvezde neće komentarisati", kazao je čelnik crveno-belih.

On je naveo da su greške sastavni deo fudbala i da su se dešavale i ranije, kao i to da mu je žao "što se ne priča o dobrom fudbalu" jer su igrači krivi što "kvalitetnom igrom nisu bacili u zapećak eventualne sudijske greške.

"Greške su sastavni deo svake igre, to je fudbal, dešavale su se i ranije. Ubeđen sam da je sudija Vujović imao dobru i poštenu nameru. Zvezda poštuje organe Fudbalskog saveza Srbije, nadležni će vršiti analizu. 

Ako je bilo grešaka, to je zbog toga što se one jednostavno dešavaju u svakom poslu.

Dok Sudijska komisija ne utvrdi sve sporne situacije, za koji i ja mislim da je lopta izašla napolje, je li bio penal nad (Srđanom) Plavšićem, da li je Đurđević dao gol rukom ili ne, mi nećemo komentarisati ništa",
rekao je Terzić.

"Večitom" derbiju su prethodile prepirke oko delegiranja arbitara, a sve je počeo Terzić izjavom u kojoj je pitao zašto utakmicu neće suditi Milorad Mažić, već Vujović, posle čega su usledile reakcije.

Terzić je dan posle utakmice rekao da "niko iz Crvene zvezde nije pomenuo ime sudije koji je sudio derbi".

"O Maju Vujoviću imamo vrlo korektno mišljenje, on je jedan od naših najboljih sudija i nije to uopšte bila tema.

Mi smo dali izjavu inicirani intervjuom predsednika Sudijske komisije Đorđa Žutića. Rekao je da derbi donosi ogromne tenzije, kako na terenu tako i na tribinama i da je njegov stav kao predsednika autonomne komisije da derbi mora da sudi najbolji sudija, a to je Mažić. Da je jedinstven stav komisije da Mažić sudi.

To što je on rekao, to je Sudijska komisija na zvaničnom sajtu FSS u jedan sat objavila. Oni su delegirali Mažića da sudi Zvezda - Partizan, a Vujovića su delegirali da sudi u Kruševcu Napredak - Radnički. Posle toga sve je bila zamena teza",
rekao je Terzić.

Po njegovim rečima, izjava da sudije ne mogu da se uče na derbiju nije bila zlonamerna, več nastavak onoga što je rekao Žutić, odnosno Sudijska komisija.

"Samo sam dao punu podršku njegovim rečima, samim tim i organima FSS.  Oni tvrde da smo mi nešto komentarisali, što ne odgovara istini. Naravno da bi derbi trebalo da sude i druge sudije, ali ostalo je nejasno i javnost je ostala bez odgovora, zašto je Žutić rekao, odredio, okačio na sajt i to povukao. Samo to je naše pitanje", kazao je generalni direktor Zvezde.

Saopštenja brojnih superligaša povodom njegove izjave nazvao je "smušenim", ali da razume "mučenike što su ih pisali" jer nisu znali šta da kažu i da ih je "muka naterala".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

71 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 06.03.2017
10:31

Терзићу један велики клуб као што је Звезда себи не сме дозволити да прича о судијама и суђењу.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 05.03.2017
23:16

Nema veze to sve dodje na svoje polako

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 05.03.2017
23:16

Terzicu ovaj tim je los, bolji jeste od komsija ali je losiji nego prisle godine. Ali opet bitno da dominiramo

avatar
Petar Petar
Monday, 06.03.2017
01:38

U kom segmentu bolji? Da je Marko naucio ove nase da malo manje soliraju lagano bi vam tri zavukli.

avatar
MikiTheLegend
Monday, 06.03.2017
13:49

Kako dominiramo?

avatar
Reus
Sunday, 05.03.2017
22:09

Koliko god se mi pravili ludi,msm navijaci i jednog i drugog kluba,cinjenica je da su oba tima nula.OBA.

avatar
Anderton
Sunday, 05.03.2017
21:05

Razlika u kvalitetu je postojala prošle sezone kada su Katai, Ibanjez, Vijera, a nažalost i mali Grujić igrali sezonu života, ove to nije slučaj zato što je Leo izmislio fudbal za sve vaše strance, a posebna priča je što su vam svi stranci debelo PREPLAĆENI i što nigde ne bi zaradili ovaj novac, zato je Vijera i otišao jer je on primao najmanje. Ajmo malo o tome. Kod nas se zna koliko ko prima, odakle vam pare za 7 stranaca?

avatar
rossonero_t
Sunday, 05.03.2017
21:01

Uskoro ima da ti pevamo pesmu: KP Dom sad dom je tvoj, na reveru redni broj... !

avatar
Čeki
Sunday, 05.03.2017
20:53

Ne razumem neke sto se ovde bune, posebno ne razumem ovog kralja 53, Terza izneo sve lepo (jedan od retkih puta da se ja slozim s Terzom), iznosi neke gluposti i optuzbe opet, prica o nama, a svoje ne vidi (npr. penal nad Plavsicem, ili pomaganje Partizanu onih 6-7 god.). Za to cuti a nas kao nesto napada kao sudije u nasem UO itd. a sta je tek sve za Partizna biloo... E moj kralju promeni ime jer ga nikako ne zasluzujes.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 06.03.2017
00:53

To - kralj - se odnosi na Pedju Mijatovica pa ako ti mislis da on ne zasluzuje taj nadimak...

avatar
Čeki
Monday, 06.03.2017
15:50

Kazem da on kao korisnik ne zasluzuje da ga nosi kako se ponasa i sta sve iznosi.

avatar
paok
Monday, 06.03.2017
01:16

Ako je bio penal nad Plavsicem onda je i na Djurdjevicu, ni jedan nije trebao da se svira i to je dobro uradio ovaj debitant. Samo mi nije jasno po cemu ste to mnogo bolji, niste imali ni jednu sansu ako ne racunamo povratnu iz gil auta. Mi smo barem imali zicer Ostojica i Djurdjevica i jedan dobar slobodnjak Lea. Ne tvrdim da smo igrali puno bolje ali smo bili bolji od vas.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
19:58

Vi ne da niste duplo bolji nego niste uopste kvalitetniji od nas, a treba da se dobro zamislis sta si ponovo pokrenuo, ovaj put ces upasti u svoju zamku...

avatar
Sunday, 05.03.2017
19:25

Toliko ste kvalitetniji od Partizana da ste šutnuli dva puta daleko pored gola Partizana i jednom je Kanga jedva dobacio do Kljajićevih ruku. Partizan je stvorio šanse koliko su mu sudije dozvolile, preko Đurđevića dve i Ostojića uz dva opasna šuta Leonarda što bi bilo dovoljno za pobedu da nije priznat neregularan gol zvezdi ili dosuđen bar jedan od dva penala koje ste napravili. Sad ti je Majo dobar, a pre derbija nije? Kao to da ti znaš o čemu će raspravljati Sudijska komisija? Ne postoji u svetu fudbala da bivši sudija bude ujedno i bivši član UO kluba i da radi u sudijskoj misiji kao što je zvezda imala takve kroz istoriju, a ima i danas u Mrakiću. A vi i dalje pričate o suđenju!?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
19:57

Ako mislis na onaj njihov sut u drugom poluvremenu kad je Kljajic izbio u korner, ruiz je tada sutnuo.

avatar
Monday, 06.03.2017
19:19

Ne, taj šut sam zaboravio ali i on je išao pored gola. Kanga i Ruiz u 1p pored gola, daleko od stativa, a u drugom Ruiz pored gola kad je Kljajić bespotrebno dirao i Kanga kad je jedva dobacio jer Kljajić mora da se sagne da bi mu pala u ruke :D

avatar
Sunday, 05.03.2017
21:09

Ne nego ste sanse stvorili onoliko koliko vam je Fripong (zajedno sa penzionerom Lukovicem) dozvolio.A o penalima samo sanjaj u narednih jos 22 godine ,penal je bio onaj nad Plavsicem ,a suteve vase gde na treningu na pomocnom terenu.Cekaj jel igrala uopste ona vasa Lea ili je bila negde na Brazilskoj plazi u bikiniju.A o sudiskoj organizaciji znamo od 90-ih do pre 2-3 godine a to pokusavate opet ali nece moci sad.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
19:23

Ja bih vas zamolio da mi objavite i ono prvo.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
19:19

Na ovo treba samo jednom recenicom odgovoriti- da li ste za strane sudije i zasto niste?

avatar
Kladionicar
Sunday, 05.03.2017
19:26

A zasto mi da komentarisemo nesto? Mi smo bili protiv Vujovica dok ste se vi i vasi sateliti digli protiv nas, pa se sad jos i buniti.. Licemerno kao i obicno od vas.

avatar
Petar Petar
Monday, 06.03.2017
01:58

Niste vi bili protiv Maja, nego vam treba sudija sa vecim kredibilitetom kada se krade da iza toga stoji sudijsko ime. To je jedna stvar, a druga stvar je da mi nismo bili za Maja, nego jednostavno smo protiv toga da se komentarise izbor sudija i sugerisu stvari sudijskoj komisiji pre odigranog derbija. Daleko od toga da smo mi zeleli Maja koji je opstepoznato vas sudija. Licemerno je kad vi kazete da smo mi trazili Maja, znaci neko ga je dodelio, a znamo ko vodi i FSS i sudijsku komisiju. Mi sigurno ne.

avatar
paok
Monday, 06.03.2017
01:22

Sve se bojim da ste bili protiv Vujovica. To sto ste kao izdali saopstenje u novinama protiv njega je bezveze, samo naivni mogu da poveruju. Ja sam rekao da moze da sudi bilo ko ako ce suditi posteno. To kod nas jedino Mazic moze i niko drugi. Uostalom on jedini i sudi u Evropi, a ostali ne mogu ni da prismrde prvom kolu kvalifikacija.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 06.03.2017
00:37

Au, brate, dzabe tebi sve tvoje godine kad si u stanju ovo da napises...

avatar
MilošPB
Sunday, 05.03.2017
19:47

Mi smo tražili strane sudije u vreme spuškog zatvorenika, a vi ste se pravili naivni. Za razliku od mnogih, mi smo uvek za što regularnije prvenstvo. Na koji način, svejedno. Ali da se ispitaju i čuvene toletove titule.

avatar
Bafana
Sunday, 05.03.2017
19:17

Da li neko veruje u to sto priča ovaj ?

avatar
MikiTheLegend
Sunday, 05.03.2017
19:41

U sta? Covek je izneo cinjenice, da je gol Zvezde neregularan, da je bilo spornih situacija i na drugoj strani, kao i da je sudijska komisija prvo odredila Mazica pa onda promenila odluku, ja se jedino ne slazem da nikada nije bila tolika razlikia u kvalitetu kao ni da je ocigledno da ona postoji, bar je igra zvezde nije prikazala.

avatar
Man united
Monday, 06.03.2017
18:06

Petre, ako ne vidis razliku u kvalitetu, eno imas transfermarkt npr. Pa pogledaj vrednosti i jednog i drugog tima. Problem je sto Zvezda nikako da udje u pravu formu. pa zato i ne moze da ispolji pun potencijal... i nemoj molim te o sudijama pricati. Sve sami Grobari u sudijskoj komisiji. smenjen Radoman samo zato sto je bio neutralan. Pre toga Bogoljub Stepanovic vedrio i oblacio sudijskom komisijom. I sad kao Terza ima neke pajtose koji mogu da mu namestaju sudije. Zar mislis da bi talasao uopste da je tako? Takve stvari se rade iza zavese, daleko od medijske paznje...

avatar
Bafana
Monday, 06.03.2017
14:09

Pa iskreno ako bila sta veruješ ovom mufljuzu i spinatoru svaka čast .. uostalom ne laze mene da ste kvalitetniji ne znam koliko i da ce te u Evropu sa ovakvim timom ..

avatar
paok
Monday, 06.03.2017
08:54

I sta sad Partizan ima od toga sto je primio takav gol, da ga nece ponistiti mozda. Sudijska komisija uvek radi sa savezom zajedno a vasi ljudi su tamo. Nemam nista protiv Kokeze cak i mislim da je bolji od Toleta ali izjava njega i Bunjevcevica da su ponosni na Maja je vise nego smesna.

avatar
Petar Petar
Monday, 06.03.2017
02:18

To sto on prica o kvalitetu je po principu svaki cigo svoga konja hvali. Znaci tu razliku u kvalitetu Zvezda nije pokazala ni jednom ove sezone u bilo kojoj utakmici. Nista bitnije nije jaca od drugih timova nego sto je svake sezone. Da ne pricamo o neverovatnoj reklami koju je imao ovaj vas novi spic u proteklih deset dana, pa da li igra, ili ne, pa da li ce dati pet golova ako igra, sve u svemu jako smesna situacija gde kvote u kladionicama padaju i rastu u zavisnosti da li on igra, kao da ste Mesija doveli. A realno svaki spic koji igra u ovakvoj ligi za jedan od dva najjaca tima ce najverovatnije davati gol na svakoj utakmici. Naravno nase obojeno novinarstvo se je postaralo da sve izgleda tako da ako zaigra Boaci Partizan ce doziveti katastrofu, i kad se tako ne desi, onda je to sto ste vi podbacili, a nikako realan odnos snaga. A to sto se je Partizan prosle sezone raspadao pa je on stekao nekakav utisak da je on bogom dan da vodi Zvezdu se je videlo odmah posle prvenstva koliko je bio u zabludi. Sto se tice sudija, to je najobicnija farsa. Evo, ja od kad znam za sebe znam da je jedna stvar aksiom - a to je da Zvezda ne mora da se plasi da ce biti drasticno ostecena u derbiju koji god sudija da istrci na teren. To se jednostavno ne desava. Dalje, Terza je imao drugih mogucnosti da se buni zbog izbora jer je mogao direktno da resi to sa pajtosima iz FSS i sudijske komisije, a ne preko medija da ga je stvarno dotakla ta promena. I treca i najbitnija stvar, orkestrirana saopstenja iz svih klubova su tek farsa nad farsama, i sto je najsmesnije tu su prednjacili klubovi koji su bukvalno vase filijale. Sve u svemu dizanje prasine da bi se opravdao izbor sudije kakav je napravljen i koji nije sigurno u interesu Partizana. E sad, sto su se na to upecali ovi iz Partizana, ili su svesno to uradili, to je vec za neku dublju analizu. Mada me ne bi nista cudilo da su vodeci ljudi iz Partizana u istom timu sa Terzom.

avatar
Man united
Monday, 06.03.2017
00:31

Jeste razlika u kvalitetu primetna, ali to nije jer je Zvezda jaca nego ranije. Vec zato sto je Partizan dosta slabiji nego prosle sezone. Ali problem je sto je Partizan u iznenadjujuce dobroj formi, a mi bas i nismo.

avatar
Diskretni heroj
Sunday, 05.03.2017
21:07

Ne znam kakva je razlika, ali zvezda nikad gore nije igrala i nikad losiji tim nije imala. Jedini igrac koji moze se recci da vredi u zvezdi je mali Manojlovic. Zvezda sa ovim timom realno ne moze nista u evropi, bolje rasprodati ove crcuge. Nikad vise stranac nije bilo, hocemo da gledamo nasu decu, a ne ove polu igrace ! Partizan ima sistem u fudbalu, forsira mlade i realno su bolji ovih 10 godina generalno mislim i na igrace koje su izbacili iz skole i rezultata u evropi..

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
20:24
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
19:56

Na to poslednje i misli covek. Drugo, zbog cega vredja sve ostale klubove u nasoj ligi? Jedino dva ili tri kluba (Metalac, Napredak i rad) nisu napisale saopstenje, dokle cete vise da talasate ovako i uznemiravate citavu zemlju? Niste vi jedini! Neljudi koji vas vode rade bahato jer znaju da imaju ogromnu armiju ljudi koji vole cz, medjutim, to nije opravdanje, smanjite malo dozivljaj, brukate se!

avatar
MilošPB
Sunday, 05.03.2017
19:50

Šta, konkretno, tvrdiš da nije istina? Izjava Žutića? Objava da će Mažić, kao naš najbolji sudija, suditi derbi? Pitanje Terzića zašto je promenjen sudija?