Zvezda ubedljiva u prvoj proveri!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.01.2015.
18:45
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su danas prvu utakmicu od početka zimskoh priprema. Crveno-beli su u Sloveniji bili bolji od tamošnjeg Tolmina. Odlični Marko Grujić.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U prvoj utakmici od dolaska u slovenačke Terme Čatež, fudbaleri šampiona Srbije ostvarili su ubedljivu pobedu nad domaćim Tolminom, rezultatom 3-0.

Trener Nenad Lalatović odlučio se za ovu startnu postavu: Kahriman, Cvetković, Luković, Stojanović, Jović, Pavićević, Katai, Savićević, Anđelković, Gavrić i Kovačević.

Zvezda je od samog starta meča uspostavila inicijativu, kontrolisala dešavanja na terenu i, jednostavno, potvrdila veći kvalitet u odnosu na rivala.

Već posle 10 minuta igre, crveno-beli su tražili jedanaesterac, pošto je Gavrić oboren u kaznenom prostoru ekipe Tolmina, ali se arbitar nije oglasio.

Ali, to nije poremetilo Zvezdine fudbalere, koji su nastavili da stvaraju prilike. Pretili su i Savićević i ponovo Gavrić, pa mladi Luka Jović, ali lopta ''nije htela'' u gol.

A onda, na isteku prvih pola sata igre, Zvezda je konačno krunisala bolju igru. Odlični Gavrić je probio po levoj strani, centrirao za Kataija, koji je sačekao tu loptu na drugoj stativi i prosledio je u mrežu - 1:0.

Samo tri minuta kasnije, Katai je želeo da se revanšira Gavriću za prethodnu asistenciju, ali Gavrić nije uspeo da tu lepu akciju i realizuje.

U drugom poluvremenu, na teren je istrčalo 11 novih igrača Zvezde, pa je sastav crveno-belih u drugih 45 minuta izgledao ovako: Trkulja, Antić, Jovanović, Mbođ, Planić, Grujić, Ristić, Avramovski, Bosančić, Lazović i Parker.

I ponovo je Zvezda imala inicijativu, pokušavali su lazović, pa Grujić u uvodnim minutima drugog poluvremena, a onda, u 58. minutu, najbolja prilika za Tolmin. Bili su Slovenci vrlo blizu izjednačenja, ali je golman Trkulja uz pomoć prečke uspeo da sačuva svoju mrežu.

Ali, samo osam minuta kasnije, fudbaleri Crvene zvezde uspevaju da dupliraju prednost. Miloš Bosančić je izveo slobodan udarac, centrirao je u kazneni prostor, gde je jedan igrač Tolmina loše reagovao, a Marko Grujić kaznio njegovu grešku, za 2:0.

U 75. minutu je i novajlija Džošua Parker bio u lepoj prilici, ali je zamalo bio neprecizan.

A za razliku od njega, Marko Grujić je svoje prilike koristio na najbolji način. U 85. minutu je postigao svoj drugi pogodak na ovom meču i pobedu Zvezde učinio prilično ubedljivom - 3:0! Treba, doduše, reći i da je i Parker zaslužan za ovaj gol, jer je odlično kombinovao sa mladim vezistom, koji je na kraju realizovao njegovu asistenciju.

Sve golove možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke