Zvezda u problemu pred derbi - ''Zmajevi'' odneli bod!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.10.2014.
19:59
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje u osmom kolu Superlige - Voždovac ostao neporažen na Marakani, što je drugi kiks aktuelnog šampiona od početka sezone!

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nadali su se navijači Crvene zvezde da će večeras protiv Voždovca Lalatovićev tim da upiše sigurnu pobedu uoči 147. ''večitog derbija'', ali umesto toga, Milinkovićevi ''Zmajevi'' su se pokazali kao veoma ''tvrd orah'' i na kraju su šampionu ''otkinuli'' dva boda - 2:2 na kraju!

Samo sedam minuta igre bilo je dovoljno gostima da prekinu seriju nesavladivosti Predraga Rajkovića. Posle centaršuta Babovića iz slopbodnog udarca, Nenad Injac se najbolje snašao u kaznenom prostoru Zvezde i zatresao mrežu - 0:1! Najava iznenađenja!

Domaći su tek od 20. minuta igre postali nešto konkretniji, počeli da stvaraju šanse, a već u 23. minutu Nenad Gavrić realizuje odličan centaršut Darka Lazovića i donosi izjednačenje Zvezdi - 1:1.

Pokušavali su crveno-beli što pre da stignu do preokreta, dva minuta kasnije je Despotović imao odličnu šansu, ali je glavom gađao preko gola.

I u jeku Zvezdine inicijative, gosti u finišu prvog poluvremena ponovo dolaze u vođstvo. Velika greška kapitena Nikole Mijailovića ispred kaznenog prostora Zvezde, lopta dolazi do Nikole Beljića, koji iskosa sa desne strane šalje loptu u suprotni ugao! Rajković je opet nemoćan, rezultat je 1:2!

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle samo tri minuta igre u nastavku, Nikola Mijailović je uspeo da se iskupi za grešku kod drugog gola Voždovca. Posle centaršuta sa desne strane, lopta je dugo ''šetala'' po ivici kaznenog prostora gostiju, na kraju stigla do Mijailovića, posle čijeg šuta je zakačila jednog igrača Voždovca i stativu, pa završila u mreži - 2:2!

Golove možete pogledati OVDE.

Ipak, prema očekivanju, do kraja smo gledali Zvezdinu inicijativu, ali svoje šanse Lazović, Despotović, Pečnik, kao i rezervista Luka Jović u poslednjim trenucima meča nisu pretvorili u golove, pa Voždovac zasluženo odnosi bod sa Marakane.

Podsetimo, Voždovac je u prvih šest kola doživeo šest poraza. Tu seriju je prekinuo u prošlom kolu, a večeras pokazao da je i definitivno njihova kriza prošlost.

A Zvezdi je ovo velika opomena pred večiti derbi...

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić (Ristić od 89.), Pečnik, Lazović, Gavrić (Jović od 76.) i Despotović.

Voždovac: Supić, Petrović, Mihajlov, Nikolić, Kitanovski, Zlatković, Pavlović, Beljić, Škerjanc, Babović, Injac (Odita od 70.).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke