Zvezda u Pazaru - Uvek teško i uspešno

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.04.2015.
11:42
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se sa Novim Pazarom u okviru 21. kola domaćeg fudbalskog šampionata a istorija kaže da su crveno-beli na tom gostovanju jako uspešni iako su pobede uvek ostvarivane teškom mukom.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije gostuje u subotu ekipi Novog Pazara u okviru 21. kola Jelen Superlige od 15 časova i 30 minuta a gostovanje u Raškoj oblasti biće prilika da crveno-beli osvoje tri boda i bar na nekoliko sati zaposednu čelo tabele.

Gostovanja u Novom Pazaru po pravilu su teška bez obzira koji klub izlazi na megdan domaćinu, ali se mora priznati da Crvena zvezda spada u red ekipa koje su najviše puta odlazile iz tog grada sa čitavim plenom u rukama.

Četiri puta u poslednjih šest godina crveno-beli su gostovali u Novom Pazaru a samo jednom je domaćin uspeo "da otkine" bod.

Na dve prvenstvene utakmice Zvezda se namučila ali je slavila, dok je 2009. godine do plasmana u 1/4 finale Kupa stigla upravo zahvaljujući "minimalcu" u Novom Pazaru.

Ako uzmemo u obzir samo utakmice igrane u Novom Pazaru Crvena zvezda ima tri pobede i remi i gol razliku 4:1 (+3). Dva rivala tri puta su do sada igrala na "Marakani" a te utakmice Zvezda je dobijala bez poteškoća i prilično ubedljivo.

Subotnji okršaj Novog Pazara i Crvene zvezde biće odigran pred praznim tribinama što će sigurno biti hendikep za domaćina ali to nije prvi put da dve ekipe igraju bez prisustva publike jer je 26. avgusta 2012. godine već viđen isti prizor.



Prvi međusobni susret dva tima u tekućoj sezoni završen je pobedom Crvene zvezde rezultatom 2:0, a utakmica 21. kola JSL između Novog Pazara i Crvene zvezde zakazana je za 15 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke