Zvezda sprema nove ugovore za bekove

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.09.2016.
10:31
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije uskoro će ponuditi nove ugovore dvojici fudbalera koji nastupaju na bekovskim pozicijama a za koje je ovog leta postojalo interesovanje iz inostranstva.

Beta/ŽivotaPopović/Ds
Beta/ŽivotaPopović/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde koriste pauzu u šampionatu za mini pripreme koje se obavljaju na Zlatiboru, a sportski sektor za to vreme uveliko radi na pravljenju ugovora za dvojicu igrača sa bekovskih pozicija.

Potpise na nove ugovore do kraja jesenjeg dela prvenstva trebalo bi da stave Marko Petković (24) i Mihailo Ristić (20), dvojica momaka za koje je u upravo završenom prelaznom roku postojalo interesovanje iz inostranstva.

Desni bek Marko Petković još uvek pokušava da se izbori za mesto u startnoj postavi koje je izgubio nakon povrede zadobijene u poslednjem prvenstvenom meču prethodne sezone.

Sezona koja je startovala sredinom jula biće četvrta koju će Marko Petković provesti na stadionu "Rajko Mitić", a kako mu važeći ugovor ističe narednog leta u Zvezdi žele da mu ponude produžetak saradnje kako se ne bi dogodilo da Petković napusti klub kao slobodan igrač.

Radi se o praksi koja je u prethodnih nekoliko sezona primenjivana u mnogo situacija pa nema sumnje da će i Marko Petković ispoštovati klub i produžetkom ugovora obezbediti Crvenoj zvezdi zaradu kada dođe vreme za prodaju.

U minulom prelaznom roku za Marka Petkovića je postojalo interesovanje iz Belgije. Desni bek je od početka sezone bio prva opcija trenera Božovića kada je domaći šampionat u pitanju.

Mihailo Ristic
Foto: crvenazvezdafk.com

Što se tiče Mihaila Ristića, tu je situacija nešto drugačija jer se radi o momku koji već sada može da donese Crvenoj zvezdi ozbiljnu zaradu, a generalni direktor Zvezdan Terzić objasnio je da bu levi bek mogao da dobije i kapitensku traku.

Pre dve godine Ristić je potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom i sada je vreme za produžetak saradnje i povišicu. Za levog beka crveno-belih Makabi iz Tel Aviva je ponudio 2 miliona evra i 20% od naredne prodaje što je Zvezda odbila.

Jasno je da će stručni štab nastaviti da forsira Mihaila Ristića kako bi igraču dodatno bila podignuta cena, a onda će uslediti prodaja posle koje bi mesto kraj leve aut linije trebalo da zauzme Stefan Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 04.09.2016
14:50

Forsirati zato sto vredi, ne treba Ristica prodati, Petko ima problema sa povredama, tako da ako se Ristic uskoro proda, ucicemo u jednu dugorocnu tendenciju promene u odbrani, sto ne uzvraca poljuljano samopouzdanje. Bice ponude i prodaje sto je neizbezno, ali Ristic po meni bi trebao ostati bar jos 2 godine.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 04.09.2016
14:35

Петковић се после повреде још није вратио у форму. Можда је то клетва што су га у дресу партизана приказали на партизановом сајту као њиховог играча.

avatar
Povratak kralja 4 2
Sunday, 04.09.2016
11:23

Lepa bajka samo nisam baš najbolje razumeo da li su stranci zapazili na utakmicama protiv Ludogoreca i Sasuola i zašto nisu Cvetkovića nego rezervistu Petkovića :D

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 04.09.2016
12:09

Evo sad ce derbi pa ce tu da se pokazu :)))

avatar
Paul George
Sunday, 04.09.2016
10:57

Ko veruje da je stigla ponuda za Ristica,taj....Nek ostane na ovome.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 04.09.2016
14:52

Ma kakvi, bilo je za Bozinova, Sasu Ilica....ko trazi Ristica???

avatar
Paul George
Monday, 05.09.2016
01:36

Niko nije rekao da su stigle za njih...Ali ovo je laz,decko odigrao 2 tekme i odma strasna ponuda.Ali veruj ti,niko ti ne smeta.

avatar
Toni Kroos
Sunday, 04.09.2016
10:40

Ako ne uradimo nista i sledeceg leta (sve zavisi od zimskog prelaznog roka) Ristic ce otici za 1,5 miliona,bas kao i Katai,Ibanjez i slicni u prethodnim godinama.. Nazalost..

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 04.09.2016
14:55

Ja mislim da mnogo vise zavisi od uigravanje ekipe, ne trebamo vise od jednog stopera...Zvezda je zivot,sve su ostalo sitnice.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 05.09.2016
01:17

Vama je glavna greška što niste prodali Huga, jer imate Ilića, Orlandića, Sikimića,Lukovića.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 04.09.2016
20:34

Toni Kros...Dali ce Hugo ici na zimu,videcemo, ako ne prodamo jednog desnog beka sigurno necemo kupiti probojnog, koji vredi, ne neki kome je zavrsio ugovor, a nije igrao vise od 10 utakmice cele prosle sezone, za Kataija ima resenje, tako da opet mislim da je bolje uigrati Luiza ,Babunskog ,Kangu, Poletanovica...pa ko se pokaze. Svakih sest meseci kupovati, a imamo skup tim, za ovo trebamo prodati bar trojica za ukupno 10.000.000 evra pa da se placaju plate ali i da se pocne sa vracanjem duga,druze...Polako, tim koji je bio zamrznut desetak godina ne moze da se raspucava i raspolaze sa 30 prodesionalaca. Pozdrav.

avatar
Toni Kroos
Sunday, 04.09.2016
15:17

Pa samo jedan stoper nam je trebao i prosle zime pa sta smo uradili? Potpuno pogresili sa Edsonom.. A izgleda da ti zaboravljas da su otisli Katai i Luco,kao i da ce Hugo otici na zimu.. Nismo mi za dzabe kaparisali Vujakliju za januar.. Nama najmanje trebaju 3 igraca.. Stoper,desni bek koji ce da probija po desnoj strani i desno krilo jer je Muce samo na pozajmici a o kvalitetima Srnica ne zelim ni da govorim..